Διεθνή

Πολεμικός συναγερμός στη Ρωσία: Στέλνει στρατό στα σύνορα με Ουκρανία και Λευκορωσία

Πολεμικός συναγερμός στη Ρωσία: Στέλνει στρατό στα σύνορα με Ουκρανία και Λευκορωσία
Έντονη ανησυχία προκαλούν οι στρατιωτικές κινήσεις της Ρωσίας τις τελευταίες πέντε ημέρες με την εντολή της έντονης κινητοποίησης ρωσικών τεθωρακισμένων στα σύνορα με την Ουκρανία και την Λευκορωσία.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες δημοσιεύτηκαν δύο βίντεο όπου αριθμός ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3 κινούνταν σε αγροτική περιοχή. Τα ΤΟΜΑ BMP-3 ακολουθούσαν χωματόδρομους εντός οικισμού κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα απέναντι από την περιοχή του Ροστόφ της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ουκρανίας, η Ρωσία έχει κινητοποιήσει 77.000 άνδρες πλησίον των συνόρων με την Ουκρανία.

Σήμερα, Δευτέρα, νεώτερες αναφορές επισημαίνουν ότι η Ρωσία έθεσε σε πολεμικό συναγερμό τις στρατιωτικές της δυνάμεις σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτειά της. Πιο συγκεκριμένα, εντονότερη  είναι η κινητικότητα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία καθώς και στην περιοχή Transbaikal της Άπω Ανατολής.

Πλάι στις κινητοποιήσεις των τακτικών δυνάμεων κινητοποιούνται και μονάδες του τακτικού βαλλιστικού συστήματος πυροβολικού Iskander συνοδεία αντιαεροπορικών συστημάτων.

Τέτοιου είδους κινητοποιήσεις είναι σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο για τη Ρωσία, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνηθίζει να δοκιμάζει την ετοιμότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με αιφνιδιαστικές ασκήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.