Διεθνή

Ιράν: 100.000 δολάρια σε όποιον ανατινάξει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Ιράν: 100.000 δολάρια σε όποιον ανατινάξει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Εκατό χιλιάδες δολάρια σε όποιον ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ προσφέρει ένα ριζοσπαστικό ιρανικκό κίνημα.

Η προσφορά έρθε μόλις λίγες ώρες μετά την σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας απο τη σκληροπυρηνική οργάνωση του Ιράν, το «Κίνημα για τη Δικαιοσύνη των Φοιτητών». Το συγκεκριμένο κίνημα που μεταξύ άλλων, μάχεται και υπέρ των φοιτητών, αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη προσφέροντας το ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων σε όποιον κάνει στάχτη την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Η Πρεσβεία της Ιερουσαλήμ εγκαινιάστηκε χθες από την Ιβάνκα Τραμπ, την κόρη του Αμερικανού προέδρου, που έκοψε την «κορδέλα» στην τελετή των εγκαινίων.

Μέσω προπαγανδιστικής αφίσας που κυκλοφορεί, η ιρανική σκληροπυρηνική οργάνωση γράφει μεταξύ άλλων: «Το Κίνημα Δικαιοσύνης των Φοιτητών θα υποστηρίξει όποιον καταστρέψει την παράνομη αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ».

Στο Twitter το θέμα δεν έμεινε ασχολίαστο:

«Αηδιαστικό. Το Ιρανικό Κίνημα Φοιτητών Δικαιοσύνης κυκλοφορεί αφίσα προσφέροντας 100.000 δολάρια σε όποιον ανατινάξει τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.Άραγε Ε.Ε και ΟΗΕ θα συγκαλέσουν σύνοδο για την ασφάλεια καταγγέλλοντας τους «μετριοπαθείς» Ιρανούς μουλάδες;» διερωτάται η φιλοισραηλινή «Act for Israel» (Οργάνωση για το Ισραήλ).

«Χθες,ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ,δεν σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει θέση σχετικά με τις τελικές διαπραγματεύσεις για το καθεστώς μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης».