Διεθνή

O Τραμπ εξασφάλισε παραχωρήσεις από την ΕΕ για να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο

O Τραμπ εξασφάλισε παραχωρήσεις από την ΕΕ για να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο, ανέφερε σήμερα η Wall Street Journal, επικαλούμενη έναν ευρωπαίο αξιωματούχο που βρισκόταν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Τραμπ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ και η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ που συνοδεύει τον Γιούνκερ στην Ουάσινγκτον, συμφώνησαν να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ για να μειώσουν τους δασ?ούς σε βιο?ηχανικά προϊόντα και από τις δύο πλευρές και να αυξήσουν τις αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σόγιας στην Ευρώπη, ανέφερε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επίσης συμφώνησαν να εναρμονίσουν τα ρυθμιστικά πρότυπα για ιατροτεχνολογικά προϊόντα ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά της Ευρώπης, τόνισε η εφημερίδα.

Επικαλούμενη τον αξιωματούχο της ΕΕ, η WSJ επισήμανε ότι η αμερικανική και η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία συνεχίζουν να εργάζονται στη διατύπωση μιας κοινής ανακοίνωσης που θα αναφέρεται στο επίμαχο θέμα των δασμών στα οχήματα.

Ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ με ανάρτηση στο twitter έκανε λόγο για μια "παραγωγική συνάντηση"

Τραμπ και Γιούνκερ αναμένεται να προβούν σε επίσημες δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.