Διεθνή

Live η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Όλες οι εξελίξεις

Live η απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Όλες οι εξελίξεις
Σοκαρισμένη η Αμερική και συγκλονισμένος ο υπόλοιπος κόσμος από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ παρακολοθούν όλες τις εξελίξεις και τις εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του FBI για την επίθεση δολοφονίας, που δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του, τη νύχτα. Ο δράστης και ακόμη ένα άτομο έπεσαν νεκροί, ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το CNN έχει ταυτοποιήσει τον δράστη και είναι ένας 20χρονος από την Πενσυλβάνια. Ο ίδιος ο Τραμπ περιέγραψε τα δραματικά γεγονότα και διαβεβαίωσε ότι είναι καλά. Όπως έγινε γνωστό θα παραστεί κανονικά στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Λίγη ώρα αργότερα, το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

{https://twitter.com/faithhealer_ru/status/1812364450885677257}

«Άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να σκίζει το δέρμα μου»

Την δική του μαρτυρία για το περιστατικό περιέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στοTruth Social, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που του ανήκει.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις Μυστικές Υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την ταχεία ανταπόκρισή τους στους πυροβολισμούς που μόλις έλαβαν χώρα στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Κυρίως, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε στη συγκέντρωση, καθώς και στην οικογένεια ενός άλλου ατόμου που τραυματίστηκε σοβαρά. Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να συμβεί στη χώρα μας. Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός. Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να σκίζει το δέρμα μου.Όταν είδα το αίμα κατάλαβα τι συνέβαινε. Ο ΘΕΌΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΊ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ!».

{https://www.youtube.com/watch?v=MZyUCxr046Q}

Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας - «Πλήρης αποτυχία» των μυστικών υπηρεσιών

Η επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια δημιουργεί ερωτήματα για το προφανές κενό ασφαλείας. Ήδη αρκετοί ασκούν κριτική στις μυστικές υπηρεσίες.

{https://www.youtube.com/watch?v=4s5Rg2L1_8E}

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος ευχαρίστησε τις μυστικές υπηρεσίες και άλλες αρχές επιβολής του νόμου «για την ταχεία ανταπόκρισή τους σχετικά με τον πυροβολισμό που μόλις σημειώθηκε».

Όμως εγείρονται ερωτήματα και κάποιοι το αποκαλούν «πλήρη αποτυχία».

Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Μάικ Τζόνσον δεσμεύτηκε ότι η Βουλή θα διεξαγάγει πλήρη έρευνα.

{https://www.youtube.com/watch?v=XL3D0h5j0Lo}

Στην επίσημη ενημέρωση που έκαναν εκπρόσωποι των διωκτικών αρχών στην Πενσιλβάνια επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη, τα στοιχεία του οποίου θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η διασταύρωσή τους. Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν κενά στην ασφάλεια που αναδείχθηκαν από την επίθεση, αλλά και μαρτυρίες αυτοπτών.

Οι επικεφαλής των ερευνών προχώρησαν σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου λίγο πριν από τις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Όπως σημείωσαν αναζητούνται πληροφορίες για όσα έγιναν, λαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις και εξετάζονται στοιχεία. Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του δράστη απέφυγαν να δώσουν τα στοιχεία του λέγοντας ότι θα το πράξουν όταν θα είναι 100% βέβαιοι. Επισήμαναν ότι κατά την εκτίμησή τους «δεν υπάρχει πλέον ενεργή απειλή». Παράλληλα επισήμαναν ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενη επίθεση ή άλλες απειλές πριν από την επίθεση, ενώ δεν υπάρχει εκτίμηση για το κίνητρο του δράστη, ενώ πιστεύουν ότι «όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Τι ξέρουμε έως τώρα για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

-Η επίθεση έγινε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των ρεπουμπλικανών στην Πενσιλβάνια: Ενοπλος άνοιξε πυρ από την οροφή κτιρίου, σκότωσε έναν πολίτη και τραυμάτισε στο αυτί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Αλλοι δύο πολίτες από το πλήθος τραυματίσθηκαν σοβαρά.

-Οι Μυστικές Υπηρεσίες απομάκρυναν άμεσα τον Τραμπ, ο οποίος αιμορραγούσε από το αυτί και τα αίματα έτρεχαν στο πρόσωπό του.

-Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών. Απολύτως τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη για την ταυτότητα ή τα κίνητρα του επίδοξου δολοφόνου.

-Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι καλά.

-Με δήλωσή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social o Τραμπ περιγράφει τον τραυματισμό του. Εφυγε από το νοσοκομείο λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

NETWORK