Διεθνή

Tρόμος σε πτήση στο Σότσι: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά - Σώθηκαν από θαύμα 170 άνθρωποι (video)

Tρόμος σε πτήση στο Σότσι: Αεροπλάνο έπιασε φωτιά - Σώθηκαν από θαύμα 170 άνθρωποι (video)
Στιγμές τρόμου έζησαν 170 επιβάτες και το πλήρωμα αεροσκάφους της Utair που κάηκε στο Σότσι της Ρωσίας.Κατάφεραν να σωθούν μόλις για λίγα δευτερόλεπτα πριν τυλιχθεί στις φλόγες το αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου και έπεσε σε ένα ποτάμι.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα με την βοήθεια των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να βγουν από το αεροσκάφος λίγα δευτερόλεπτα αφού όλοι οι επιβάτες είχαν βγει πάρει φωτιά.

Ταινία τρόμου θύμιζαν οι πανικόβλητοι άνθρωποι που πηδούσαν από τα φτερά του αεροσκάφους και πετούσαν τα παιδιά τους στον αέρα για να τα σώσουν.

Το μοναδικό θύμα δεν ήταν επιβάτης, αλλά υπάλληλος του αεροδρομίου που συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης που δεν άντεξε την ένταση και το σοκ, έπαθε καρδιακή προσβολή και κατέληξε.

Το ατύχημα οφείλεται κυρίως στις πολύ κακές καιρικές συνθήκες την ώρα της προσγείωσης. Ο πιλότος προσπάθησε δύο φορές να αγγίξει έδαφος κατά την προσγείωση αλλά το αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φράχτη και να καταλήξει στο παρακείμενο ποτάμι, όπου ο αριστερός κινητήρας έπιασε φωτιά.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, 18 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 4 φέρουν εγκαύματα και οι υπόλοιποι έχουν κακώσεις και σπασίματα.