Διεθνή

Βίντεο - ντοκουμέντο από εκτελέσεις Κούρδων αμάχων (σκληρές εικόνες) - Ετοιμάζεται μεγάλη χερσαία επιχείρηση

Photo: ΑΠΕ Photo: ΑΠΕ
Η φρίκη του πολέμου καταγράφηκε σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου!  

Μόνο έτσι μπορούν να περιγραφούν οι εικόνες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από την Βόρεια Συρία. Νέο βίντεο που έρχεται από την Βόρεια Συρία δείχνει αντάρτες – συμμάχους των Τούρκων να βρίσκουν Κούρδους αμάχους και να τους εκτελούν εν ψυχρώ!

{https://twitter.com/mutludc/status/1183064167001088004}

Οι άνδρες πριν τους σκοτώσουν φωνάζουν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως ακριβώς και οι μαχητές του ISIS.

Ετοιμάζεται μεγάλη χερσαία επιχείρηση

Οι μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές μαίνονται και σήμερα. Μάλιστα δεκάδες τανκς περνούν τα σύνορα με κατεύθυνση τη Συρία και όλα δείχνουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για μεγάλη χερσαία επιχείρηση.

Μάλιστα πριν από λίγη ώρα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας και έριξαν φυλλάδια στα κουρδικά και στα αραβικά ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τους Κούρδους του PKK. Πιθανότατα η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε για να μην υπάρξουν θύματα είτε από τους βομβαρδισμούς είτε από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, ο στρατός της γειτονικής χώρας προελαύνει και ανακοινώθηκε επίσημα ότι βρίσκεται στα χέρια του η πόλη Ρας Αλ Αϊν -μία πόλη κλειδί για την Τουρκία-. Ωστόσο οι Κούρδοι μαχητές διαψεύδουν την τουρκική πλευρά.

Από την άλλη πλευρά ο τουρκικός στρατός μετράει πολλές απώλειες. Παρά το γεγονός ότι η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, οι Κούρδοι τους διαψεύδουν και δίνουν στη δημοσιότητα άλλο αριθμό με νεκρούς.

Νεκρή η αρχηγός κουρδικού πολιτικού κόμματος

H Hevrin Khalaf, γενικός γραμματέας του κόμματος «Μελλοντική Συρία» σκοτώθηκε σε ενέδρα τουρκικών στρατευμάτων, στην προσπάθειά τους να καταλάβουν το οδικό δίκτυο Μ4, μεταδίδουν αραβικά ΜΜΕ.

479

Στην ανακοίνωσή του, ο κουρδικός πολιτικός οργανισμός εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατό της και ενώ εκτελούσε «τα πολιτικά και πατριωτικά καθήκοντά της».

Το δράμα των εκτοπισμένων

Η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ως συνέπεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Ο ΟΗΕ εκτιμούσε χθες ότι περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα βόρεια της Συρίας, από την έναρξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων, την Τετάρτη.