Διεθνή

Πρόκληση Ερντογάν: «Τα νερά της Μεσογείου θα θερμανθούν περισσότερο»

Πρόκληση Ερντογάν: «Τα νερά της Μεσογείου θα θερμανθούν περισσότερο»
Στην πρόβλεψη ότι στην ανατoλική Μεσόγειο θα υπάρξουν «θερμότερες» ακόμη εξελίξεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν όπως μεταδίδει το sigmalive.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μάλιστα τον ΟΗΕ να πάρει θέση. «Τα ΗΕ δεν μπορούν να αδιαφορούν πλέον για όσα συμβαίνουν», είπε ζητώντας την ανάληψη ενεργότερου ρόλου.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι ο “αποτελεσματικός του αγώνας” ενόχλησε την οργάνωση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται από την Άγκυρα ο ‘εγκέφαλος’ της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, σε πρωινό γεύμα που παρέθεσε σε βουλευτές του ο Ερντογάν σχολίασε τη φημολογία περί πραξικοπήματος λέγοντας ότι “έπειτα από τον αποτελεσματικό αγώνα μας στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, ο πολιτικός βραχίονας της FETΟ άρχισε να φέρνει στην επικαιρότητα φήμες περί πραξικοπήματος. Όταν κάνουμε κάποια πράγματα στο εξωτερικό, μέσα κάποιοι ταράσσονται. Κάποιοι προσπαθούν με τέτοιου είδους συζητήσεις να θέσουν εμπόδια στην Τουρκία και να αλλάξουν την ατζέντα. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον αποτελεσματικό μας αγώνα”.

“Η κατάσταση δεν μας προκαλεί ανησυχία. Όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί είναι σε επαγρύπνηση”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας βάζοντας τέλος στη φημολογία την οποία απέδωσε σε σκοπιμότητες.

“Κάποιοι από έξω αλλά και κάποιοι από μέσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν το στρατό και να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών με φήμες προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει πραξικόπημα. Δεν είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Εκείνοι που βγάζουν αυτές τις φήμες το κάνουν σκόπιμα”, σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.