Διεθνή

Κορονοϊός: Τεστ για ασυμπτωματικούς έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ

epa epa
Κορονοϊός: Ο FDA ενέκρινε το πρώτο διαγνωστικό τεστ για τον COVID-19, που αφορά και ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Πράσινο φως σε διαγνωστικό τεστ ευρείας βάσης για τον κορονοϊό, που αφορά και άτομα τα οποία δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα ή που δεν υποπτεύονται ότι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει COVID-19, έδωσε ο αμερικανικός ΕΟΦ.

Μέχρι πρότινος ο αμερικανικός φορέας είχε εγκρίνει τεστ για άτομα που εμφάνιζαν πρώιμα συμπτώματα λοίμωξης, όπως πυρετός, καθώς και άτομα υψηλού κινδύνου και εργαζόμενους του υγειονομικού τομέα. Οι λόγοι σχετίζονταν με τη διασφάλιση των διαγνωστικών πόρων, αλλά κυρίως γιατί τα περισσότερα διαγνωστικά δεν είχανε αποδείξει υψηλή ακρίβεια στον έλεγχο μεγάλου αριθμού ατόμων.

Όπως αναφέρει η FierceBiotech, στην ουσία πρόκειται για επέκταση της έγκρισης που είχε δώσει ο FDA στο διαγνωστικό τεστ της LabCorp στα μέσα του Μαρτίου. Ο φορέας επίσης υποστήριξε και την χρήση μαζικού τεστ, που επιτρέπει την από κοινού εξέταση και ανάλυση έως και πέντε δειγμάτων ταυτοχρόνως.

Ο FDA εξέδωσε την πρώτη του έκτακτη έγκριση για μαζικά τεστ στην Quest Diagnostics την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο προετοιμασίας της νέας, μακροχρόνιας φάσης ελέγχου της απόκρισης των Ηνωμένων Πολιτειών στην πανδημία. Μαζί, LabCorp και Quest συνιστούν πάνω από τις μισές διαγνωστικές υπηρεσίες της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα για αύξηση του αριθμού των τεστ εδώ.