Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ: Φως στα αίτια του δυστυχήματος που του στοίχησε τη ζωή

wikipedia wikipedia
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων στις πρώτες της παρατηρήσεις αποκάλυψε ποια είναι τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή του Κόμπι Μπράιαντ.

Ο αποπροσανατολισμός του πιλότου εξαιτίας της ομίχλης φέρεται να είναι η αιτία της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου στο δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2020 στην Καλιφόρνια που κόστισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ, τη 13χρονη κόρη του Τζιάνα και άλλους επτά συνεπιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου Άρα Ζομπογιάν.

Σε αυτό φέρεται να καταλήγει, βάσει πάντα των εναρκτήριων παρατηρήσεων της, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει να βρει τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο πιλότος παραβίασε τα ομοσπονδιακά πρότυπα 

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών Ρόμπερτ Σούμαλτ ανέφερε ότι ο πιλότος παραβίασε τα ομοσπονδιακά πρότυπα και πιθανότατα αποπροσανατολίστηκε, ενώ πετούσε σε συνθήκες ομίχλης.

«Πετούσε υπό τους κανόνες οπτικής πτήσης (VFR), οι οποίοι του απαγόρευαν νόμιμα να διεισδύει στα σύννεφα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σούμαλτ.

Υπενθυμίζουμε πως η Βανέσα Μπράιαντ και οι συγγενείς των άλλων θυμάτων κατηγορούν τον πιλότο αλλά και την εταιρεία του ελικοπτέρου.