Διεθνή

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ προειδοποιεί: «Αδύνατη η εξάλειψη του κορονοϊού»

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ προειδοποιεί: «Αδύνατη η εξάλειψη του κορονοϊού»
«Η εξάλειψη του κορονοϊού δεν είναι δυνατή, η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια συμβίωση μαζί του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

«Ένας ιός που μπορεί να μολύνει μεγάλο αριθμό ειδών ζώων δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Οπότε, δεν είναι δυνατή η εξάλειψη του κορονοϊού, η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια συμβίωση μαζί του», ανέφερε ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, στο 127ο συνέδριο της Γερμανικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας στη Στουτγκάρδη.

«Η κτηνοτροφία και το εμπόριο ζώων πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση ασθενειών και κυρίως το παράνομο εμπόριο ζώων είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα», τόνισε o Βίλερ, ο οποίος είναι κτηνίατρος.

Παράλληλα, προειδοποίησε για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής:

«Παθήσεις όπως το θερμικό στρες, τα προβλήματα ψυχοκοινωνικής υγείας και ο καρκίνος του δέρματος ήδη αυξάνονται, ενώ ασθένειες που μεταδίδονται από τα έντομα, όπως για παράδειγμα τα κουνούπια και τα τσιμπούρια, θα γίνουν πιο συχνές ως αποτέλεσμα των αλλαγών στους βιοτόπους και της μικρότερης βιοποικιλότητας.

Επιπλέον, αναμένω προβλήματα για το εάν η κλιματική αλλαγή καταστήσει δυσκολότερη την παροχή πόσιμου νερού. Η μειωμένη ποιότητα του νερού στα κολυμβητήρια οδηγεί σε γαστρεντερικά προβλήματα», συμπλήρωσε ο κ. Βίλερ.