Διεθνή

Κιμ Καρντάσιαν: Πρώην υπάλληλοί της την «σέρνουν» στα δικαστήρια

youtube youtube
Πρώην υπάλληλοι της Κιμ Καρντάσιαν προχωρούν σε μαζική αγωγή εναντίον της.

Οι υπάλληλοι κατηγορούν τη γνωστή influencer πως τους καθυστερούσε μισθούς, πως δεν τους επέτρεπε διάλειμμα για φαγητό αλλά και πως δεν τους κάλυπτε διάφορα έξοδα.

Σύμφωνα με τα νομικά έγγραφα που επικαλείται το TMZ, 7 πρώην υπάλληλοί της που δούλευαν στο σπίτι της στο Hidden Hills προχωρούν σε αγωγή εναντίον της, ισχυριζόμενοι πως προσελήφθησαν ως πλήρως απασχολούμενοι αλλά τους συμπεριφέρονταν σαν σε εργολαβικούς εργαζόμενους ενώ στερήθηκαν μέρους των δικαιωμάτων τους.

Η πλευρά της Κιμ Καρντάσιαν υποστηρίζει πως εκείνη απευθύνθηκε σε εργολάβο για τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του σπιτιού και πως δεν γνωρίζει για τη συμφωνία μεταξύ εργολάβου και εργαζομένων. Έτσι οι εκπρόσωποι της Κιμ επιμένουν πως δεν φέρουν ευθύνη σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων που αφορούν τους ίδιους και τους εργοδότες τους.

Στα έγγραφα που επικαλείται το TMZ, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως δεν πληρώνονταν σε μόνιμη βάση, δεν τους δίνονταν τα γεύματα ούτε διάλειμμα, ενώ δεν αποζημιώνονταν για έξοδά τους και δεν πληρώνονταν τις υπερωρίες τους.

Σύμφωνα με τηξν αγωγή μάλιστα, ένας από τους εργαζόμενους υποστηρίζεται ακόμα πως απολύθηκε αφότου απαίτησε να τηρούνται τα νόμιμα για τον ίδιο αλλά και για τον ανήλικο γιο του που δούλευε και εκείνος στο σπίτι της Κιμ Καρντάσιαν. Η αγωγή αναφέρει πως ο γιος του ήταν 16 ετών και δούλευε περισσότερες από τις ώρες που επιτρέπει ο σχετικός εργασιακός νόμος στην Καλιφόρνια.

NETWORK