Διεθνή

Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών συνετρίβει με 295 επιβάτες στα σύνορα της Ρωσίας

Μπόινγκ της Malaisyan airlines συνετρίβει με 295 επιβάτες στα σύνορα της Ρωσίας Μπόινγκ της Malaisyan airlines συνετρίβει με 295 επιβάτες στα σύνορα της Ρωσίας
Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών συνετρίβει με 295 επιβάτες στα σύνορα της Ρωσίας Μπόινγκ 757 των Μαλαισιανών αερογραμμών έπεσε στην ανατολική Ουκρανία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν με τα μάτια τους τη συντριβή κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Στο Μπόινγκ επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος.

 Πρόκειται για επιβατικό αεροσκάφος, όμοιο με εκείνο που είχε χαθεί πριν καιρό και εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο. Εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, ενώ άγνωστο είναι το γιατί πετούσε πάνω από την περιοχή που βρίσκεται εν μέσω εχθροπραξιών.

Ουκρανικές πηγές μιλούν για κατάρριψη από ρωσόφωνους και ενώ το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 10 χλμ. Το αεροσκάφος φαίνεται πως έχει πέσει στην πιο "θερμή" περιοχή της Ουκρανίας, περίπου 80χλμ μακριά από το Ντονιέτσκ.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα, Θαν. Αυγερινός το Interfax αναφέρει ότι το αεροσκάφος θα έπρεπε να περάσει τα ρωσικά σύνορα γύρω στις 5:30 ώρα Μόσχας, δηλαδή πριν από περίπου δύο ώρες. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για την πτώση ενός πολύ μεγάλου αεροσκάφους.

Πληροφορίες λένε ότι οι Μαλαισιανές αερογραμμές έχουν παραδεχθεί ότι έχει χαθεί ένα αεροσκάφος της. Αμερικανική πηγή ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, πως δεν γνωρίζουν πώς κατέπεσε και συνεντρίβη το αεροσκάφος.