Διεθνή

«Μύλος» με τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, αμφίβολη η συμμετοχή του στο Open

intime intime
Αλαλούμ επικρατεί με τον ανεμβολίαστο εκ πεποιθήσεως Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος παραμένει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και η συμμετοχή του στο Open της Αυστραλίας βρίσκεται στον αέρα.

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του αντιεμβολιαστή και ανεμβολίαστου κορυφαίου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς στο Open της Αυστραλιας. Ο Σέρβος αν και είχε αρχικά πάρει έγκριση για να αγωνιστεί ανεμβολίαστος στο τουρνουά, προσπάθησε να μπει στη χώρα με βίζα που δεν επιτρέπει ιατρικές εξαιρέσεις σε ανεμβολίαστους.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως στην Αυστραλία το 90% των πολιτών άνω των 16 ετών είναι εμβολιασμένο και η αρχική εξαίρεση είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε για την περίπτωση Τζόκοβιτς «θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο της επιστροφής αν δεν μπορεί να αποδείξει ότι είναι ιατρικά επιβεβλημένο να μην εμβολιαστεί».

Η συνοριακή αρχή στη συνέχεια ζήτησε από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώρια να δεχτεί τη βίζα που κατέθεσε ο Τζόκοβιτς, αίτημα όμως που απορρίφθηκε. Οι οργανωτές του Αυστραλιανού Open, υποστήριξαν πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει λάβει κάποιο καθεστώς εξαίρεσης από τους ίδιους και πως η απόφαση παίρνεται από επιτροπή, το οποίο εξετάζει περιπτώσεις χωρίς γνώση του ονόματος, με κριτήριο αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν έχει υποβληθεί σε κάποια επέμβαση που καθιστά τον εμβολιασμό απαγορευτικό.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δηλώνει αναρμόδια για το θέμα και ξεκαθαρίζει πως είναι ζήτημα της περιφερειακής κυβέρνησης της Βικτώρια η οποία και φιλοξενεί κάθε χρόνο το τουρνουά για το αν θα δεχθεί την εξαίρεση.