Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπέρ του Πούτιν ο Όλιβερ Στόοουν, γιατί μίλησε για «υστερία» δυτικών ΜΜΕ

(Φωτ.: EPA / ETTORE FERRARI) (Φωτ.: EPA / ETTORE FERRARI)
Στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν τάσσεται ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν καλεί τους followers (και όχι μόνο) που έχει στο Instagram να εξετάσουν το ευρύτερο πλαίσιο της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία εν μέσω «της υστερίας των δυτικών μέσω ενημέρωσης».

«Μέσα σε όλη την υστερία των δυτικών μέσων ενημέρωσης, ουρλιάζοντας για αιματηρή δολοφονία στον Putin, παραλείποντας βασικά γεγονότα όταν είναι ενοχλητικά, είναι πιο σημαντικό να κατανοήσουμε όλο το φάσμα του τι συμβαίνει και, πάνω απ' όλα, να σκεφτούμε καθαρά. Με τη βοήθεια του Διαδικτύου, βρήκα μερικές χρήσιμες και ειλικρινείς αναλύσεις. Τα αναφέρω παρακάτω κατά σειρά σπουδαιότητας για μένα», έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν.

Στη συνέχεια παραθέτει τέσσερα άρθρα, τα οποία θεωρεί ως ειλικρινείς αναλύσεις της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία. Ειδικότερα, πρόκειται για κείμενα του Τόνι Κέβιν, που υπηρέτησε ως ανώτατος διπλωμάτης της Αυστραλίας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, του Τζόναθαν Στιλ, καταξιωμένου Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα, του Τζόι Λαούρια, αρχισυντάκτη του ειδησεογραφικού ιστότοπου Consortium News και της Κέιτλιν Τζόνστον, Αυστραλής ακτιβίστριας κατά του πολέμου.