Διεθνή

Μίνι Σύνοδος Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Τζόνσον: «Δεν θα υπάρξει λύση με διαπραγμάτευση»

eurokinissi eurokinissi
Ότι δεν νομίζει «πως θα υπάρξει κατάπαυση πυρός» ανέφερε ο Εμάνουελ Μακρόν στη δήλωσή του αμέσως μετά το τέλος της μίνι συνόδου μέσω τηλεδιάσκεψης με τους ηγέτες των ΗΠΑ, Γερμανίας και Βρετανίας.

Σε σύντομη δήλωσή του μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με Τζο Μπάιντεν, Όλαφ Σολτς και Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την Ουκρανία, ο Εμάνουελ Μακρόν, ανέφερε πως «Η συζήτηση με τον Πούτιν είναι δύσκολη γιατί αρνείται την κατάπαυση του πυρός. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει λύση με διαπραγμάτευση.

Από την πλευρά της η καγκελαρία σε ανακοίνωση για την τηλεδιάσκεψη αναφέρει ότι οι τέσσερις ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κλιμάκωση από ρωσικής πλευράς αλλά και για το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκύψει από την εισβολή.

Συμφώνησαν ότι κορυφαίο θέμα είναι η προστασία των αμάχων και κάλεσαν τον Πούτιν «Να σταματήσει την επίθεση και να αποσύρει τα στρατεύματα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

Σύμφωνα με την καγκελαρία, οι ηγέτες συζήτησαν τις περαιτέρω δυνατότητες να στηριχτεί ανθρωπιστικά η Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν να ψάχνουν λύση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απρόκληση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συμφώνησαν να συνεχίσουν να παρέχουν ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.