Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός καμεραμάν του Fox Νews στο Κίεβο, χτυπήθηκε από πυρά το όχημα της αποστολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός καμεραμάν του Fox Νews στο Κίεβο, χτυπήθηκε από πυρά το όχημα της αποστολής Φωτογραφία: Fox News
Aκόμη ένας άνθρωπος που καλύπτει τον πόλεμο στην Ουκρανία έπεσε νεκρός σε στρατιωτική επιχείρηση στο Κίεβο

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστή ακόμη μία απώλεια μεταξύ των ανταποκριτών που καλύπτουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το BNO News, ο καμεραμάν του Fox News Pierre Zakrzewski έπεσε νεκρός έπειτα από επίθεση στο όχημα της αποστολής του κοντά στο Κίεβο.

¨Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, ο Pierre Zakrzewski σκοτώθηκε τη Δευτέρα στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια επίθεσης που έστειλε στο νοσοκομείο και τον ανταποκριτή του δικτύου Benjamin Hall.

«Με μεγάλη θλίψη και βαριά καρδιά μοιραζόμαστε τα νέα σήμερα το πρωί σχετικά με τον αγαπημένο μας εικονολήπτη Pierre Zakrzewski», έγραψε η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News, Suzanne Scott σε σημείωμα προς τους εργαζόμενους του δικτύου.

«Ο Πιερ σκοτώθηκε στη Χορένκα, έξω από το Κίεβο της Ουκρανίας. Ο Πιερ βρισκόταν μαζί με τον Μπέντζαμιν Χολ χθες σε αναζήτηση ειδήσεων, όταν το όχημά τους χτυπήθηκε από εισερχόμενα πυρά».

Ο «αφανής ήρωας»

«Ο Pierre φωτογράφιζε εμπόλεμες ζώνες, είχε καλύψει όλα σχεδόν τα γεγονότα από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν και τη Συρία κατά τη διάρκεια της μακράς του θητείας. Το πάθος και το ταλέντο του ήταν απαράμιλλα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Zakrzewski φέρεται να έπαιξε, μάλιστα, πέρυσι καθοριστικό ρόλο στο να εγκαταλείψουν με ασφάλεια Αφγανοί συνεργάτες των αμερικανών και οι οικογένειές τους τη χώρα, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.

Για το λόγο αυτό του απονεμήθηκε το βραβείο του «αφανούς ήρωα» στα ετήσια βραβεία Spotlight Awards.