Διεθνή

Δικάστηκε η Ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε live κατά της εισβολής, της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρούβλια και αφέθηκε ελεύθερη

Δικάστηκε η Ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε live κατά της εισβολής, της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρούβλια και αφέθηκε ελεύθερη
Η δημοσιογράφος που διέκοψε χθες το βράδυ ζωντανή ενημερωτική εκπομπή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης - για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην εισβολή στην Ουκρανία - δικάστηκε σήμερα στο δικαστήριο Ostankino της Μόσχας

Η γυναίκα που διέκοψε την ενημερωτική εκπομπή με μήνυμα κατά του πολέμου ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για την Marina Ovsyanniko, υπάλληλο του Channel One, που σύμφωνα με τη βρετανική Guardian δικάστηκε σήμερα στη Μόσχα.

Οι κρατικοί ερευνητές εξέταζαν την Τρίτη κατά πόσον θα μπορούσε να τιμωρηθεί βάσει ενός νέου νόμου που προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ωστόσο, το BBC ανέφερε ότι η Ovsyannikova κρίθηκε εντέλει ένοχη για «οργάνωση μη εγκεκριμένης δημόσιας εκδήλωσης» και της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρούβλια ( περίπου 210 βρετανικές λίρες).

Νωρίτερα σήμερα υπήρχαν αναφορές ότι οι δικηγόροι της δεν μπόρουσαν να την εντοπίσουν, ώστοσο έκτοτε κυκλοφορεί στο Twitter μια φωτογραφία της μαζί με τον φερόμενο ως δικηγόρο της.

«H Marina Ovsyannikova στο περιφερειακό δικαστήριο Ostankino. Ο δικηγόρος Anton Gashinsky είναι μαζί της», σημει΄ωνεται στην ανάρτηση.