Διεθνή

Δραματικές ώρες στο Azovstal: Ουκρανοί καταγγέλλουν χτυπήματα Ρώσων, εκατοντάδες τραυματίες εγκλωβισμένοι χωρίς φάρμακα

Δραματικές ώρες στο Azovstal: Ουκρανοί καταγγέλλουν χτυπήματα Ρώσων, εκατοντάδες τραυματίες εγκλωβισμένοι χωρίς φάρμακα
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι Ρώσοι εισβολείς «χτυπούν» με πυροβολικό το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, προσπαθώντας να εντοπίσουν τις θέσεις των υπερασπιστών του που παραμένουν ταμπουρωμένοι.

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Azovstal, όπου εκατοντάδες μαχητές και άμαχοι πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο.

«Μαριούπολη. Azovstal. Οι κατακτητές βάλλουν με το πυροβολικό τους σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τις θέσεις των υπερασπιστών μας. Τι είπε ο κουτσός αυτοκράτορας της κουτσής αυτοκρατορίας; Δεν γίνονται μάχες.... Κανένα σχόλιο», έγραψε στο Telegram ο Petro Andriushchenko, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με το Ukrinform, δημοσίευσε, μάλιστα, και φωτογραφία από τον βομβαρδισμό.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως περίπου 1.000 πολίτες και Ουκρανοί στρατιωτικοί - εκ των οποίων περίπου 500 τραυματίες - παραμένουν στο Azovstal στη Μαριούπολη.

Οι ουκρανικές αρχές απαιτούν από τους Ρώσους να παράσχουν επειγόντως ανθρωπιστικό διάδρομο από το εργοστάσιο, στο οποίο ο Πούτιν έχει διατάξει αποκλεισμό.

«Χωρίς φάρμακα εκατοντάδες τραυματίες, ανάπηροι και παιδιά»

Την ίδια ώρα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα - που αναπαράγει δημοσιογράφος του Politico - ο διοικητής των πεζοναυτών, Serhiy Volyna, μεταφέρει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθοι οι εγκλωβισμένοι του Azovstal.

Όπω υποστηρίζει, περίπου 600 στρατιώτες είναι τραυματισμένοι σοβαρά, ενώ δεν υπάρχουν φάρμακα και όλοι ζουν κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.

Ο Volyna κάνει, τέλος, έκκληση για τους εκατοντάδες πολίτες - ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αλλά και άτομα με αναπηρία - που βρίσκονται σε υπόγεια για να προστατευτούν, ενώ τους τελειώνουν τα τρόφιμα και το νερό.