Διεθνή

Εκτός... κυρώσεων η ρώσικη σαλάτα, σερβιριζόταν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και έγινε ανάρπαστη!

Εκτός... κυρώσεων η ρώσικη σαλάτα, σερβιριζόταν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και έγινε ανάρπαστη! Φωτογραφία: PEXELS
Στις κορυφαίες επιλογές του μενού στον χώρο συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν η... ρώσικη σαλάτα!

Αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι που περίμεναν την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ κι άλλων ηγετών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο χώρο όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής της Συμμαχίας στα περίχωρα της Μαδρίτης, μάλλον έκπληκτοι διαπίστωσαν την ύπαρξη της «ρωσικής σαλάτας» στο μενού με τα ορεκτικά, καθώς αποτελεί βασική επιλογή στα μενού ισπανικών εστιατορίων.

Ωστόσο, η παρουσία της στην προκειμένη περίπτωση στο μενού του εστιατορίου Ifema προκάλεσε έκπληξη ενόψει μιας συνόδου όπου η Ρωσία όπως αναμενόταν, ανακηρύχθηκε σε βασική απειλή ασφάλειας, εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.

«Ρωσική σαλάτα σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ; Εξεπλάγην λίγο από τη συγκεκριμένη επιλογή του πιάτου», σχολίασε ο δημοσιογράφος Ινιάκι Λόπεζ στο ισπανικό ΜΜΕ La Sexta.

{https://twitter.com/bcarrebravo/status/1541752882378178560?s=20&t=hs0Ptps9hOUt1AQZq--JKA}

«Για ορεκτικό ρωσική σαλάτα. Το πραγματικό μενού της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ», σχολίασε ένας άλλος,

Παρά τη συγκυρία, η ρωσική σαλάτα στο χώρο συνεδρίασης του ΝΑΤΟ έγινε ανάρπαστη, όπως φαίνεται, μέσα σε λίγες ώρες.

Πάντως, το μενού που σερβιρίστηκε στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των κρατών-μελών της Συμμαχίας στο επίσημο δείπνο στο μπαρόκ ανάκτορο Σάντα Κρουθ, στο κέντρο της Μαδρίτης, ήταν πιο... διπλωματικό.

Ο Ισπανός σεφ Χοσέ Άντρες, ο οποίος μάλιστα έχει εμφανιστεί στη σειρά Chef’s Table στο Netflix και είχε αναλάβει την επιμέλεια του δείπνου, σέρβιρε τα παραδοσιακά τάπας, συνοδεία ντάμπλινγκς τομάτας, και τα βάφτισε «ουκρανική σαλάτα», όπως έχει κάνει στα εστιατόριά του στην Ισπανία.