Διεθνή

Ερντογάν για ΝΑΤΟ: Μπορεί να αποφασίσουμε διαφορετικά για τη Φινλανδία και να σοκαριστεί η Σουηδία

ΑΠΕ - ΜΠΕ ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να δεχτεί τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, χωρίς τη γειτονική της Σουηδία.

«Εάν είναι απαραίτητο, μπορούμε να δώσουμε μια διαφορετική απάντηση όσον αφορά τη Φινλανδία. Η Σουηδία θα σοκαριστεί όταν της δώσουμε διαφορετική απάντηση», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικές δηλώσεις, την Κυριακή, μετά τη συνάντησή του με τη νεολαία στην πόλη Μπίλετζικ.

H Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά την κίνηση του Ράσμους Παλουντάν, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας “Σκληρή Γραμμή”, να κάψει αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

«Εξαφάνισαν το Ισλάμ καίγοντας το Κοράνι μας; Έδειξαν πόσο διεφθαρμένοι είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε από το ακροατήριο.

«Η Τουρκία μπορεί να απαντήσει διαφορετικά στο αίτημα της Φινλανδίας για ένταξη της στο ΝΑΤΟ και η Σουηδία να σοκαριστεί», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν τον περασμένο χρόνο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.