Διεθνή

Η πρώτη επίσημη «εμφάνιση» Ερντογάν, τι συζήτησε με τον Πούτιν

Η πρώτη επίσημη «εμφάνιση» Ερντογάν, τι συζήτησε με τον Πούτιν Φωτογραφία: ΑΠΕ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «εμφανίστηκε» για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια υγείας του.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία, σήμερα, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, σύμφωνα με το Anadolu, ο Πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τη συμβολή του στον πυρηνικό σταθμό Akkuyu, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τελετή παράδοσης πυρηνικού καυσίμου.

{https://twitter.com/tcbestepe/status/1651575673339760640?}

Κατά τη διάρκεια της διδικτυακής «συνάντησης», κατά την οποία αξιολογήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και οι μελέτες για τη συμφωνία για τα σιτηρά, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι θα μπορούσαν να εκπονηθούν νέες πρωτοβουλίες μέσω της προτεινόμενης ομάδας εργασίας.

Επιπρόσθετα συζητήθηκαν οι εξελίξεις για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 04 27 164353

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μετέφερε επίσης τις καλύτερες ευχές και τα περαστικά του στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Πεσκόφ ανέφερε πως μετά την συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν, οι δύο ηγέτες θα παρακολουθήσουν από κοινού την τελετή φόρτωσης πυρηνικού καυσίμου στον σταθμό Ακούγιου μέσω βιντεοκλήσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος επρόκειτο να δώσει το «παρών» σήμερα στην τελετή εγκαινίων στο Ακούγιου, αλλά ακύρωσε τη δια ζώσης συμμετοχή του λόγω αδιαθεσίας.

Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας, που κατασκευάστηκε από τη ρωσική Rosatom, θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά το 2024, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.