Διεθνή

Πυροβολισμοί στο Βελιγράδι: Συγκλονίζουν μαρτυρίες μαθητών, «γονείς έτρεχαν και ούρλιαζαν»

Πυροβολισμοί στο Βελιγράδι: Συγκλονίζουν μαρτυρίες μαθητών, «γονείς έτρεχαν και ούρλιαζαν» Φωτογραφία: ΑΠΕ
Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι μετά από πυροβολισμούς 14χρονου μαθητή.

Οι πυροβολισμοί συνέβησαν στις 8:40 π.μ., όταν ένας μαθητής της έβδομης τάξης άνοιξε πυρ εναντίον της ασφάλειας και των μαθητών.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το CNN, συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος, όπως είπε, πυροβόλησε, πιθανότατα με όπλο που άνηκε στον πατέρα του.

Με αφορμή αυτό το τρομερό γεγονός, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση

«Κατά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο "Vladislav Ribnikar" στο Vračar, σκοτώθηκαν οκτώ παιδιά και ένας φύλακας ασφαλείας, ενώ έξι παιδιά και ένας δάσκαλος του σχολείου τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Επειγόντων Περιστατικών και στην Tiršova.

Στην αυλή του σχολείου βρέθηκε και συνελήφθη ένας μαθητής του σχολείου αυτού, ο K. K. (2009), ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος. Όλες οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται επί τόπου και εργάζονται εντατικά για να ρίξουν φως σε όλα τα γεγονότα και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία».

Ο Milan Nedeljkovic, δήμαρχος της κεντρικής περιοχής Vracar, δήλωσε ότι οι γιατροί έδιναν μάχη για να σώσουν τη ζωή του δασκάλου.

Tρομοκρατημένοι γονείς έφτασαν στο σχολείο για να προσπαθήσουν να βρουν τα παιδιά τους.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι η κόρη του βρισκόταν στο μάθημα της ιστορίας όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί, δήλωσε στην τηλεόραση N1 ότι έτρεξε έξω όταν άκουσε τι είχε συμβεί.

«Ρώτησα: Πού είναι το παιδί μου; αλλά κανείς δεν μπορούσε να μου πει τίποτα στην αρχή», είπε. «Στη συνέχεια τηλεφώνησε και μάθαμε ότι ήταν έξω».

«Ήταν ένα ήσυχο αγόρι και καλός μαθητής»

«Ο δράστης πυροβόλησε πρώτα τη δασκάλα και μετά τα παιδιά. Τρομοκρατημένα έσκυψαν κάτω από τα θρανία», ανέφερε ο Μιλόσεβιτς που επικαλέστηκε την κόρη του. «Είπε ότι ήταν ένα ήσυχο αγόρι και καλός μαθητής».

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο και να ουρλιάζουν», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στον Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ.

«Οι γονείς ήρθαν. Ήταν σε πανικό. Αργότερα, άκουσα τρεις πυροβολισμούς».

Στα χέρια των Αρχών ο δράστης - Βίντεο από την ακινητοποίηση και σύλληψη του 14χρονου 

Το δίκτυο Prva TV αναφέρει επίσης ότι ο 14χρονος έφερε και εκρηκτικά στο σακίδιό του, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι στην τσάντα υπήρχε ένα ακόμα όπλο.

Το σχολείο είναι αποκλεισμένο από την Αστυνομία, με τα ασθενοφόρα να είναι συγκεντρωμένα μπροστά από το κτίριο.

{https://www.youtube.com/watch?v=EXQXTW3Pn-I&t=1s}

{https://www.youtube.com/watch?v=1E_r9RHarLE}