Διεθνή

Η Μόσχα «τραβάει» το σκοινί: «Οι ΗΠΑ έστησαν το σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν και οι Ουκρανοί το υλοποίησαν»

Η Μόσχα «τραβάει» το σκοινί: «Οι ΗΠΑ έστησαν το σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν και οι Ουκρανοί το υλοποίησαν»
Η Ρωσία κατηγόρησε την Πέμπτη τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά του Κρεμλίνου, η οποία φέρεται να είχε ως στόχο τη δολοφονία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προέβη στον ισχυρισμό αυτό κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων, ενώ υποστήριξε πως η Ουάσινγκτον επέλεγε τους στόχους και η Ουκρανία απλώς υλοποιούσε τα σχέδια των ΗΠΑ.

Δεν παρέθεσε κανένα στοιχείο για να στηρίξει τον ισχυρισμό περί εμπλοκής των ΗΠΑ, ωστόσο υπονόησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε πως η Μόσχα είχε αυτές τις πληροφορίες.

«Οι προσπάθειες να απαρνηθούν κάθε ευθύνη γι’ αυτό, τόσο στο Κίεβο όσο και την Ουάσινγκτον, είναι φυσικά απολύτως γελοίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες, για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, δεν λαμβάνονται στο Κίεβο αλλά στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Αυτό συχνά υπαγορεύεται από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Το γνωρίζουμε καλά και το έχουμε υπόψιν μας…Στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να καταλάβουν ξεκάθαρα ότι το γνωρίζουμε».

Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία έχει αρνηθεί την εμπλοκή της στο περιστατικό, που όδηγησε στην κατάρριψη των δύο drones στο Κρεμλίνο,

Από την πρώτη στιγμή, οι ρωσικές Αρχές έκαναν λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, ενώ τόνισαν πως διατηρούν το δικαίωμα να προβούν σε αντίποινα.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία έχει πολλές επιλογές και η απάντηση, όταν έρθει, θα είναι προσεκτικά μελετημένη και ισορροπημένη. Υποστήριξε, ακόμη, πως διεξάγεται επείγουσα έρευνα, αν και δεν διευκρίνισε πότε θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος «εργάζεται στο Κρεμλίνο, θα υπάρξει μια σημαντική συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης», δήλωσε ο Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι η ασφάλειά του θα «ενισχυθεί» μετά το χθεσινό περιστατικό.