Διεθνή

Σερβία: Συνελήφθη ο μακελάρης της ένοπλης επίθεσης, η στιγμή που του περνούν χειροπέδες οι αστυνομικοί

Σερβία: Συνελήφθη ο μακελάρης της ένοπλης επίθεσης, η στιγμή που του περνούν χειροπέδες οι αστυνομικοί
Συνελήφθη τελικά ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο σε 10 άτομα και τραυμάτισε άλλα 15 όταν άνοιξε πυρ εναντίον τους μέσα από το αυτοκίνητο.

Στη σύλληψη του 21χρονου μακελάρη Ούρος Μπλάζιτς στη Σερβία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας. Ο δράστης της νέας πολύνεκρης επίθεσης στη Σερβία συνελήφθη όχι μακριά από το Κραγκούγεβατς.

Νέο αιματοκύλισμα, με δέκα νεκρούς και 15 τραυματίες σε δύο χωριά της Σερβίας περίπου 46 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου, εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Σερβία.

Ο νεαρός ο οποίος φέρεται να διέπραξε αλλεπάλληλες επιθέσεις χρησιμοποιώντας αυτόματο τουφέκι σε χωριά της Σερβίας χθες Πέμπτη το βράδυ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15 συνελήφθη από την αστυνομία, μετέδωσε πριν από λίγη ώρα το σερβικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νεαρός 21 ετών σκόρπισε τον θάνατο στα χωριά Ντούμπονα και Σέπσιν, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο αδιακρίτως μέσα από το αυτοκίνητο του.

Υπενθυμίζεται οτι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή αναζητώντας τον δράστη. Τουλάχιστον 600 μέλη των δυνάμεων της αστυνομίας συμμετέχουν στο ανθρωποκυνηγητό. Oλες οι διαθέσιμες περιπολίες στάλθηκαν προς την κατεύθυνση του Μλαντένοβατς και του Μάλι Ποζάρεβατς, ενώ ελικόπτερα πέταξαν πάνω από το Μλαντένοβατς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στο Μάλι Ποζάρεβατς, όμως αρνούνταν να παραδοθεί και αντάλασσε πυρά με αστυνομικούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπράτισλαβ Γκάσιτς χαρακτήρισε το νέο μακελειό ως τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε η σερβική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Telegraf, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ύστερα από καυγά αργά το βράδυ σε αυλή σχολείου κοντά στο Μλάντενοβατς, 42 χλμ. νότια του Βελιγραδίου, ο δράστης επέστρεψε με ένα όπλο, άνοιξε πυρ και συνέχισε να πυροβολεί από κινούμενο αυτοκίνητο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS ανέφερε ότι ένας αστυνομικός και η αδερφή του ήταν μεταξύ των νεκρών.

Το N1 TV ανέφερε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Μλάντενοβατς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Η νέα τραγωδία στη Σερβία έρχεται καθώς η χώρα εισέρχεται την Παρασκευή σε τριήμερο εθνικό πένθος για τη σφαγή σε σχολείο του Βελιγραδίου λιγότερο από 48 ώρες νωρίτερα, με δράστη έναν 13χρονο μαθητή, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ παιδιά κι έναν ενήλικο.

Η στιγμή της σύλληψης

{https://twitter.com/LoveWorld_Peopl/status/1653808775432744970?s=20}