Διεθνή

«Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία», επιβεβαίωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο

«Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία», επιβεβαίωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο Φωτογραφία: ΑΠΕ
Νέες εξελίξεις ήρθαν στο «φως» αναφορικά με την εξαφάνιση του επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι ο ιδρυτής της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, βρίσκεται στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας Belta.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας έχουν αναφέρει νωρίτερα ότι ο Πριγκόζιν, ενδέχεται να έφτασε στη Λευκορωσία με τζετ ρωσικής εθνικότητας, το οποίο ανήκει στην ομάδα μισθοφόρων της Wagner.

Επιπρόσθετα, ο Λευκορώσος ηγέτης δήλωσε ότι «έχουν δοθεί εγγυήσεις ασφαλείας, όπως ακριβώς υποσχέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Λουκασένκο τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας του, Βίκτορ Κρένικοφ, του είχε πει ότι δεν θα τον πείραζε να έχει μια μονάδα σαν τον Wagner εντός του λευκορωσικού στρατού. Ο Λευκορώσος ηγέτης έδωσε εντολή στον Κρένικοφ να διαπραγματευτεί με τον Πριγκόζιν για αυτό το ζήτημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε το εξής:

«Βλέπω ότι ο Πριγκόζιν πετούσε με αυτό το αεροπλάνο - ναι, πράγματι βρίσκεται σήμερα στη Λευκορωσία», αναφέρει και δημοσίευμα του CNN.

Το Σάββατο, μετά την ανατροπή μιας φαινομενικής ανταρσίας στη Ρωσία, ο Πριγκόζιν συμφώνησε να μετακομίσει στη Λευκορωσία.