Ελλάδα

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εντοπίσθηκαν στο Παλαιό Φάληρο Ρώσοι ένοπλοι με κάρτα της παραστρατιωτικής Wagner

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εντοπίσθηκαν στο Παλαιό Φάληρο Ρώσοι ένοπλοι με κάρτα της παραστρατιωτικής Wagner
Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν.

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ μετά τον εντοπισμό, στο Παλαιό Φάληρο, δύο Ρώσων ενόπλων που είχαν στην κατοχή τους ταυτότητα της ρωσικής στρατιωτικής οργάνωσης μισθοφόρων «Wagner Group».

Ο εντοπισμός τους έγινε, σύμφωνα με το in.gr, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν. Το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου 2024 στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου στο ρεύμα προς Γλυφάδα. Στο σημείο βρέθηκε μόνο η μοτοσικλέτα μάρκας «Suzuki V Stream», ιδιοκτησίας 19χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία.

Μετά από περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο επιβάτες ρωσικής καταγωγής νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας (ένας εξ αυτών, 45 ετών, διέμενε στην Καλλιθέα), ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα πιστόλι Walther P-22 χωρίς σφαίρες, που είναι γερμανικής κατασκευής και το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες εκτελεστές, καθώς θεωρείται ότι δεν έχει ανάκρουση και δέχεται σιγαστήρα αφού έχει υποηχητικά πυρομαχικά.

Στην κατοχή του ενός βρεθηκε ταυτότητα που ανέγραφε «συνοδός ασφαλείας Wagner Group». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και οι δύο Ρώσοι ήταν σεσημασμένοι για διακίνηση μεταναστών, έμεναν μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και υποστήριξαν ότι «την κάρτα της Wagner», τους την είχαν δώσει «κάποιοι γνωστοί τους». Προς το παρόν, δεν έχει διαπιστωθεί ποια ήταν η σχέση τους με τη ρωσική οργάνωση μισθοφόρων και τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος σκοτώθηκε το 2023, λίγο καιρό αφού στράφηκε κατά της Ρωσίας.

NETWORK