Διεθνή

ΗΠΑ: Μήνυσαν τη Google υποστηρίζοντας ότι οι χάρτες της «έστειλαν» τον άνθρωπό τους σε κατεδαφισμένη γέφυρα

ΗΠΑ: Μήνυσαν τη Google υποστηρίζοντας ότι οι χάρτες της «έστειλαν» τον άνθρωπό τους σε κατεδαφισμένη γέφυρα Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Στα δικαστήρια πηγαίνει την Google μια οικογένεια από τις ΗΠΑ αφού κατάθεσε μήνυση κατά του τεχνολογικού κολοσσού υποστηρίζοντας ότι οι χάρτες της φέρεται να κατηύθυναν τον πατέρα σε γέφυρα που είχε καταρρεύσει, «οδηγώντας» τον έτσι στο θάνατο.

Η Google μηνύθηκε για αμέλεια καθώς σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας «έφυγε» από γέφυρα η οποία είχε καταρρεύσει ενώ ο ίδιος ακολουθούσε τις οδηγίες του χάρτη.

Ειδικότερα, η οικογένεια ενός άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα που έχασε τη ζωή του αφού οδήγησε το αυτοκίνητό του σε μια γέφυρα που κατέρρευσε, ενώ ακολουθούσε τις οδηγίες του Google Maps, μηνύει τον τεχνολογικό γίγαντα για αμέλεια, ισχυριζόμενη ότι ενώ είχε γνώση για την κατάρρευση, εν τούτοις δεν ενημέρωσε το σύστημα πλοήγησης.

Ο Philip Paxson, πωλητής ιατρικών συσκευών και πατέρας δύο παιδιών, πνίγηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, αφού το Jeep Gladiator του έπεσε στο Snow Creek στο Hickory, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη στο Wake County Superior Court, αναφέρει το Associated Press.

Ο Paxson επέστρεφε στο σπίτι του από το πάρτι των ένατων γενεθλίων της κόρης του μέσω μιας άγνωστης σε κείνον περιοχή, όταν το Google Maps φέρεται να τον κατεύθυνε να διασχίσει μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει εννέα χρόνια πριν και δεν επισκευάστηκε ποτέ.

«Τα κορίτσια μας ρωτούν πώς και γιατί πέθανε ο μπαμπάς τους και δεν βρίσκω λόγια να τα κάνω να καταλάβουν, γιατί, ως ενήλικας, δεν μπορώ ακόμα να αντιληφθώ πώς οι υπεύθυνοι για τις οδηγίες GPS και τη γέφυρα θα μπορούσαν να ενεργήσουν με τόσο λίγο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η σύζυγός του, Alicia Paxson.

Οι αστυνομικοί της Πολιτείας, που βρήκαν το πτώμα του άνδρα στο αναποδογυρισμένο και μερικώς βυθισμένο φορτηγό του, φέρεται να είχαν πει ότι δεν υπήρχαν εμπόδια ή προειδοποιητικές πινακίδες κατά μήκος του πλημμυρισμένου δρόμου. Είχε βγει από μια αφύλακτη άκρη και συνετρίβη περίπου 20 πόδια κάτω, σύμφωνα με τη μήνυση.