Διεθνή

Νετανιάχου: «Μαύρη μέρα για το Ισραήλ» - Κάλεσε την αντιπολίτευση σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Νετανιάχου: «Μαύρη μέρα για το Ισραήλ» - Κάλεσε την αντιπολίτευση σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος Λικούντ.

Στ έκτακτο διάγγελμά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε  ότι θα νικήσει τη Χαμάς όπου και αν βρίσκεται, ενώ παράλληλα τόνισε στους πολίτες του Ισραήλ ότι «ο πόλεμος θα πάρει χρόνο».

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν έχει γίνει ξανά στο Ισραήλ, θα πάρουμε εκδίκηση για αυτή τη μαύρη μέρα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η Χαμάς έχει σκοτώσει γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» συνέχισε ενώ κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν.

Να σημειωθεί πως, νωρίτερα ο πρωθυπουργός κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έστειλε μήνυμα πως η απάντηση στα παλαιστινιακά εδάφη θα είναι σκληρή.

Την ίδια ώρα, ο Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ και Μπένι Γκαντς για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Θυμίζουμε ότι ο Γιαΐρ Λαπίντ είχε προτείνει στον Ντετανιάχου τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. «Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος φταίει και γιατί αιφνιδιαστήκαμε. Θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό μας ενωμένοι», έγραψε ο Γιαΐρ Λαπίντ στην πλατφόρμα X.

«Το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν θα είναι εύκολος ή σύντομος πόλεμος», πρόσθεσε και στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Νετανιάχου να σχηματίσει έναν κοινό συνασπισμό «που μπορεί να πολεμήσει τον σκληρό, περίπλοκο και μακρύ πόλεμο που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο Νετανιάχου γνωρίζει ότι «δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο με τη δυσλειτουργική και εξτρεμιστική σύνθεση της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Λαπίντ, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ χρειάζεται μια υπεύθυνη ηγεσία.