Διεθνή

Το Κρεμλίνο διευκρινίζει πως δεν χρησιμοποιεί σωσίες ο Πούτιν, η κατάσταση της υγείας του

Το Κρεμλίνο διευκρινίζει πως δεν χρησιμοποιεί σωσίες ο Πούτιν, η κατάσταση της υγείας του Φωτογραφία: EPA/GAVRIIL GRIGOROV/KREMLIN
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε γνωστοποιήσει ότι τού είχε προσφερθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει έναν στο παρελθόν, για λόγους ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε τους ισχυρισμούς περί ασθένειας Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι «η υγεία του, βρίσκεται σε καλή κατάσταση». «Τα σενάρια περί σωσιών του Προέδρου αποτελούν παράλογη φάρσα», προσέθεσε.

Το 2020, ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε διαψεύσει ότι χρησιμοποιεί σωσίες, αν και είχε γνωστοποιήσει ότι τού είχε προσφερθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει έναν στο παρελθόν, για λόγους ασφαλείας. Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε αναφέρει ότι η συζήτηση περί σωσιών ήταν «ακόμη ένα ψέμα».

«Η Ρωσία βιώνει καθεστώς κυρώσεων για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, για δεκαετίες και έχει προσαρμοσθεί επαρκώς σε αυτό, άρα τέτοιοι χρονικοί ορίζοντες, πέντε – δέκα ετών, για παράδειγμα, δε μάς φοβίζουν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.