Διεθνή

Νεκρός από ισραηλινή βόμβα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς

Νεκρός από ισραηλινή βόμβα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ισραηλινός στρατός και η «Σιν Μπετ» ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον αναπληρωτή επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Χαμάς, τον Shadi Barud.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των IDF και της της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας «Σιν Μπετ»  ο Shadi Barud «συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου», καθώς ήταν αυτός που «σχεδίασε την πολύνεκρη επίθεση, από κοινού με τον ηγέτη της Χαμάς, Yahya Sinwar».

«https://twitter.com/IDF/status/1717571449626468578}

Ο Barud είχε διατελέσει στο παρελθόν αρχηγός τάγματος στην περιοχή Khan Yunis και συμμετείχε στον σχεδιασμό πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών. Στη συνέχεια, έλαβε διάφορες θέσεις στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς.

«Ο Shadi Barud, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς, εξοντώθηκε από αεροπορική επιδρομή των IDF. Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε και να εξολοθρεύουμε τους ηγέτες και στελέχη της Χαμάς που ευθύνονται για τις βάρβαρες επιθέσεις», αναφέρει επιπλέον η κοινή ανακοίνωση των IDF και της «Σιν Μπετ».