Διεθνή

Ο ισραηλινός στρατός βρήκε εργοστάσιο παραγωγής όπλων της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός βρήκε εργοστάσιο παραγωγής όπλων της Χαμάς Φωτογραφία: ΑΠΕ
Στρατεύματα των IDF βρήκαν εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χαμάς, αποθήκη όπλων σε κτίριο κατοικιών στη Γάζα.

Τα ισραηλινά στρατεύματα που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας εντόπισαν ένα εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χαμάς και μια αποθήκη όπλων μέσα σε ένα κτίριο κατοικιών.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν 8 μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χαμάς.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας λένε ότι το κτίριο, στη γειτονιά Sheikh Radwan της πόλης της Γάζας, βρίσκεται δίπλα σε ένα σχολείο.

Πλάνα δείχνουν τα στρατεύματα να βρίσκουν πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χαμάς στο κτίριο, καθώς και εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Λέει ότι τα στρατεύματα ανέκτησαν επίσης έναν αριθμό βομβών στο σημείο.

Δίπλα στον χώρο κατασκευής και την αποθήκη όπλων βρίσκεται ένα παιδικό υπνοδωμάτιο, λέει ο IDF.

Σειρήνες στον Λίβανο

Οι σειρήνες εισερχόμενων πυραύλων ηχούν στις βόρειες κοινότητες Shtula και Even Menahem, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Οι συναγερμοί έρχονται εν μέσω επανειλημμένων επιθέσεων με ρουκέτες και πυραύλους από τη Χεζμπολάχ και τις συμμαχικές παλαιστινιακές τρομοκρατικές ομάδες από το νότιο Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας λένε ότι έπληξαν δύο ομάδες αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, κοντά στη στρατιωτική βάση Biranit και στη βόρεια κοινότητα Yiftah.

Επιπλέον πράκτορες της Χεζμπολάχ άνοιξαν πυρ εναντίον ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους των IDF πάνω από την περιοχή του Όρους Ντοβ νωρίτερα σήμερα. Σε απάντηση, ένα άλλο αεροσκάφος έπληξε την πηγή των πυρών και το πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή, αναφέρει το IDF.

Εν τω μεταξύ, ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από το νότιο Λίβανο στη βάση Mitzpe Adi, κοντά στο Margaliot. Οι IDF λένε ότι απαντούν με βομβαρδισμό από το πυροβολικό.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς από την επίθεση.

Χθες το βράδυ, οι IDF λένε ότι χτύπησαν επίσης έναν τρομοκρατικό πυρήνα στο νότιο Λίβανο που πλησίαζε τα σύνορα κοντά στη Rosh Hanikra.