Διεθνή

H Boeing... απογειώνει τις τιμές στα εισιτήρια της Ryanair - Αυξήσεις εν όψει καλοκαιριού

H Boeing... απογειώνει τις τιμές στα εισιτήρια της Ryanair - Αυξήσεις εν όψει καλοκαιριού
Η καθυστέρηση στις παραδόσεις των νέων αεροσκαφών της Ryanair οδηγούν σε νέες αυξήσεις στους να΄ύλους

Ο επικεφαλής της Ryanair δήλωσε ότι οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερους ναύλους το φετινό καλοκαίρι λόγω της καθυστέρησης παράδοσης των νέων αεροσκαφών Boeing.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael O'Leary, δήλωσε ότι η καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αεροσκαφών θα περιορίσουν τη χωρητικότητα, με αποτέλεσμα οι τιμές των εισιτηρίων να είναι έως και 10% υψηλότερα το προσεχές καλοκαίρι.
Η Ryanair ελπίζει να λάβει κάποια αποζημίωση από την Boeing, αλλά επικεντρώνεται k στην παράδοση των αεροσκαφών, πρόσθεσε ο κ. O'Leary.

Ο ίδιος τόνισε ότι η παράδοση 57 Boeing 737 Max 8200 ήταν να γίνει μέχρι τον Μάρτιο, ωστόσο η εταιρεία πιστεύει ότι μόνο 40-45 από αυτά ίσως φθάσουν εγκαίρως για την καλοκαιρινή περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι η Ryanair θα μπορέσει να μεταφέρει λιγότερους επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι Boeing βρίσκεται υπό έλεγχο έπειτα από ένα περιστατικό με αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Πόρτλαντ, καθώς ένα παράθυρο και τμήμα της ατράκτου αποκολλήθηκαν μετά την απογείωσή του.

Σημαντικές ανησυχίες έχουν εκφραστεί σχετικά με τον ποιοτικό έλεγχο των νέων αεροσκαφών της Boeing, προκαλώντας επιβράδυνση της ταχύτητας παραγωγής.

Ο O'Leary εκτίμησε ότι αυτό το καλοκαίρι θα υπάρξει ένα «περιβάλλον υψηλότερων ναύλων σε όλη την Ευρώπη», καθώς κι άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορισμούς χωρητικότητας που προκαλούνται από τη μη διαθεσιμότητα αεροσκαφών.