Διεθνή

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα αποτυχημένο, πρωταπριλιάτικο αστείο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα αποτυχημένο, πρωταπριλιάτικο αστείο Φωτογραφία: EPA/ERIK S. LESSER
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην παράδοση της Πρωταπριλίας και έκανε ένα «αστείο», τουλάχιστον αναμενόμενο, αν όχι παντελώς αποτυχημένο, χωρίς αίσθηση του χιούμορ.

«Αναστέλλω την προεκλογική μου καμπάνια» έγραφε σε mail, που έστειλε ωστόσο όποιος το άνοιγε έβλεπε ότι η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ είχε προσθέσει τη φράση «Κάνουμε πλάκα- Καλή Πρωταπριλιά».

Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ «σοβαρεύτηκε» και ζήτησε 100.000 για να «συμπληρώσει 25 δολάρια» χλευάζοοντας την συγκέντρωση Μπάιντεν, Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον για συγκέντρωση χρημάτων που έκαναν την περασμένη Πέμπτη στο Radio City Music Hall. Κατά τον Μπάιντεν η πολιτικη συνέυρευση πρωην και νυν Δημοκρατικών προε΄έδρων ήταν «ο πιο επιτυχημένος πολιτικός έρανος στην αμερικανική ιστορία».

Ο Τραμπ, σε απάντηση, κάλεσε τους πλούσιους δωρητές στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, για έναν «πολιτικό έρανο» στις 6 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Νεουρκέζου δισεκατομμυριούχου Τζον Πόλσον, σύμφωνα με το Associated Press.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές στο Truth Social του Ντόναλντ Τραμπ υποχώρησαν έως και 25% σήμερα, αφού η εταιρεία των social media, αποκάλυψε ζημιές ύψους 58,2 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Ένας ελεγκτής αποκάλυψε «ουσιαστική αμφιβολία» σχετικά με την ικανότητά της πλατφόρμας να συνεχίσει να λειτουργεί.