Διεθνή

Ιταλία: Ισόβια σε μητέρα που άφησε μόνη τη 18 μηνών κόρη της για μία εβδομάδα - Πέθανε το μωρό

Ιταλία: Ισόβια σε μητέρα που άφησε μόνη τη 18 μηνών κόρη της για μία εβδομάδα - Πέθανε το μωρό Φωτογραφία: UNSPLASH
Η μητέρα είχε αφήσει το μωρό με ένα μπιμπερό και ένα μπουκάλι νερό.

Δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε σε ισόβια μητέρα η οποία εγκατέλειψε μόνη της για μία εβδομάδα την κόρη της, η οποία ήταν μόλις 18 μηνών, με συνέπεια να πεθάνει το μωρό.

Η Ντιάνα πέθανε στις 18 Ιουλίου του 2022, στο κρεβάτι της. Η μητέρα της, η Αλέσια Πίφερι, την είχε εγκαταλείψει μόνη επί μία εβδομάδα, με ένα μπιμπερό και ένα μπουκάλι νερό.

Το δικαστήριο κατέληξε ότι η μητέρα δεν διέπραξε το έγκλημα εκ προμελέτης. Όμως, διαπίστωσε ότι η Αλέσια Πίφερι είχε αφήσει και άλλες φορές την κόρη της μόνη της, τουλάχιστον για 48 ώρες, όταν πήγαινε να συναντήσει τον σύντροφό της τα σαββατοκύριακα.

Η 38χρονη μητέρα δεν υποφέρει από ψυχωτικό σύνδρομο, αποφάνθηκε η ιταλική δικαιοσύνη, αλλά «μεγάλωσε με πλήρη έλλειψη ηθικών και μορφωτικών σημείων αναφοράς». Η Αλέσια Πίφερι υπέστη σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε μικρή ηλικία, δεν τελείωσε το σχολείο, ούτε δούλεψε ποτέ.

«Η κόρη μου ξέχασε ότι ήταν μητέρα, πρέπει να πληρώσει για όσα έκανε. Αν είχε μετανοήσει…αλλά δεν το έκανε», είπε στους δημοσιογράφος η γιαγιά της Ντιάνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.