Διεθνή

Το πανάκριβο δώρο που έκανε στον εαυτό του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Το πανάκριβο δώρο που έκανε στον εαυτό του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ Φωτογραφία: epa
Οι λίγες φωτογραφίες του γιοτ «Launchpad» που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο SuperYacht Times δείχνουν ότι διαθέτει ελικοδρόμιο και πισίνα στο κύριο κατάστρωμα

Το υπερπολυτελές σκάφος «Launchpad» - μήκους 118 μέτρων - φαίνεται να έκανε δώρο στον εαυτό του ο ιδιοκτήτης της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεγκ, για να γιορτάσει τα 40ά γενέθλιά του.

Το γιοτ κατασκευάστηκε από το ολλανδικό ναυπηγείο Feadship, το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη.

«Είναι πάγια πολιτική της Feadship να μην αποκαλύπτει ποτέ καμία πληροφορία για τα γιοτ μας σε σχέση με την ιδιοκτησία, το κόστος ή την παράδοση κ.λπ.», ανέφερε η Feadship στο Business Insider τον Μάρτιο. «Είτε πρόκειται για ένα Feadship 18 μέτρων από τη δεκαετία του 1960 είτε για ένα Feadship 118 μέτρων από τον 21ο αιώνα, δεν μοιραζόμαστε ιδιωτικές πληροφορίες».

Ωστόσο, σύμφωνα με το Business Insider, τα στοιχεία που δείχνουν τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ως τον νέο ιδιοκτήτη είναι αρκετά.

Το megayacht έφτασε στον Παναμά τη Δευτέρα, από το Fort Lauderdale της Φλόριντα, όπου κατά κύριο λόγο βρίσκεται αγκυροβολημένο από τότε που έκανε το παρθενικό του ταξίδι στον Ατλαντικό τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα δημόσια δεδομένα παρακολούθησης πλοίων.

giot 9300c

(Πηγή φωτό: superyachttimes.com)

Το αεροπλάνο του Ζούκερμπεργκ προσγειώθηκε επίσης στον Παναμά τη Δευτέρα, σύμφωνα με ένα σύστημα εντοπισμού ιδιωτικών τζετ, και σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Instagram, ο ίδιος ήταν μέσα.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για το πολυτελές σκάφος, το οποίο λέγεται ότι κατασκευάστηκε για έναν Ρώσο επιχειρηματία στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις, προτού παραδοθεί στην ολλανδική κυβέρνηση, η οποία λειτούργησε ως μεσάζων για την αγορά του. Η τελική τιμή αγοράς του είναι άγνωστη, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για εννιαψήφιο ποσό προκαταβολικά και εξαψήφιο ποσό ετησίως για τη συντήρησή του.

giot2 7caf8

Οι λίγες φωτογραφίες του Launchpad που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο SuperYacht Times δείχνουν ότι διαθέτει ελικοδρόμιο και πισίνα στο κύριο κατάστρωμα.
Πιθανόν διαθέτει γυμναστήριο, σπα, κινηματογραφική αίθουσα και γκαράζ.

Με πληροφορίες από Business Insider