Διεθνή

Επείγουσα ενημέρωση από την Apple για τα iPhone

Επείγουσα ενημέρωση από την Apple για τα iPhone Φωτογραφία: pexels/PhotoMIX Company
Επείγουσα ενημέρωση από την Apple, διορθώνει σπάνιο σφάλμα στα iPhone.

Αν χρησιμοποιείτε iPhone, φροντίστε να το ενημερώσετε σήμερα κιόλας.

Η Apple κυκλοφόρησε μια επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας που διορθώνει ένα «σπάνιο σφάλμα» που προκάλεσε την επαναφορά των διαγραμμένων φωτογραφιών σε ορισμένα iPhone.

Η ενημέρωση, που ονομάζεται iOS 17.5.1, κυκλοφόρησε αθόρυβα από την Apple και περιέχει σημαντικές διορθώσεις σφαλμάτων.

Το iOS 17.5.1 κυκλοφόρησε από την Apple ως απάντηση σε σφάλμα που προκάλεσε την επανεμφάνιση των εικόνων ορισμένων χρηστών, χρόνια μετά τη διαγραφή τους.

«Αυτή η ενημέρωση παρέχει σημαντικές διορθώσεις σφαλμάτων και αντιμετωπίζει ένα σπάνιο ζήτημα όπου οι φωτογραφίες που δεν υπήρχαν στη βάση δεδομένων θα μπορούσαν να επανεμφανιστούν στις φωτογραφίες ακόμα κι αν είχαν διαγραφεί», εξηγεί η Apple.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες της Apple διαθέτει έναν φάκελο «Πρόσφατα διαγραμμένα», ο οποίος διατηρεί τις διαγραμμένες εικόνες και βίντεο σας για 30 ημέρες.

Ωστόσο, μετά τη λήψη της προηγούμενης ενημέρωσης λογισμικού, του iOS 17.5, αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι εμφανίστηκαν ξανά εικόνες και βίντεο που είχαν διαγραφεί πριν από μήνες ή και χρόνια.

Μιλώντας στο Reddit, ένας χρήστης αποκάλυψε πώς το συγκεκριμένο υλικό είχε επανεμφανιστεί στο iPhone του μετά την ενημέρωση.

«Η τελευταία ενημέρωση iOS έφερε πίσω μερικές φωτογραφίες που διέγραψα το 2021. Ε, λοιπόν, ναι. Τρόμαξα τελείως».

IPHONE_c1f00.jpg

Πώς θα εγκαταστήσετε την ενημέρωση

Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Έχω τέσσερις φωτογραφίες από το 2010 που επανεμφανίζονται ως οι τελευταίες φωτογραφίες που ανέβηκαν στο iCloud. Τα έχω διαγράψει επανειλημμένα».

Για να το κατεβάσετε στο iPhone σας, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο Γενικά.

Πατήστε «Ενημέρωση λογισμικού» και η επιλογή λήψης του iOS 17.5.1 θα εμφανιστεί στην οθόνη σας.

Πατήστε «Ενημέρωση τώρα» για να το εγκαταστήσετε αμέσως ή «Ενημέρωση απόψε» εάν προτιμάτε να το εγκαταστήσετε σήμερα το απόγευμα.