Διεθνή

Έλον Μασκ: Απειλεί την Apple με... εμπάργκο αν βάλει το ChatGPT στα προϊόντα της

Έλον Μασκ: Απειλεί την Apple με... εμπάργκο αν βάλει το ChatGPT στα προϊόντα της
Θα απαγορέψει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών της Apple (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές) στις εταιρείες του, προειδοποιεί ο μεγιστάνας

Με... απειλές υποδέχτηκε ο Ελον Μασκ την ανακοίνωση της Apple ότι τα iPhone θα έχουν πρόσβαση στο ChatGPT της OpenAI μέσω της ψηφιακής βοηθού Siri.

Ο Ελον Μασκ προειδοποίησε δημόσια ότι αν η Apple προχωρήσει σε αυτή τη συμφωνία, ο ίδιος θα απαγορέψει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών της Apple (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές) στις εταιρείες του (Χ - πρώην Twitter, Tesla, Space X, Neuralink, Boring Company κ.ά.)

«Αυτό είναι μια απαράδεκτη παραβίαση της ασφάλειας», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σε ανάρτησή του στο X.

{https://x.com/elonmusk/status/1800265431078551973}.

Σε άλλη ανάρτηση αναφέρει: «Προφανώς είναι παράλογο ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να φτιάξει τη δική της τεχνητή νοημοσύνη, αλλά με κάποιον τρόπο είναι ικανή να διασφαλίσει ότι το OpenAI θα προστατεύει την ασφάλεια και την ιδιωτική σας ζωή!

Η Apple δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει από τη στιγμή που παραδίδει τα δεδομένα σας στο OpenAI.

{https://x.com/elonmusk/status/1800269249912381773}

Ο Μασκ διευθύνει μεταξύ άλλων τις εταιρείες Tesla και Space Exploration Technologies. Έχει επίσης τη δική του νεοφυή επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται xAI, με το chatbot Grok.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια παρουσίασης η Apple ανακοίνωσε ότι η «ενσωμάτωση του ChatGPT» θα ενσωματωθεί στα λειτουργικά της συστήματα για iPhone, iPad και υπολογιστές Mac αργότερα μέσα στο έτος. Επισήμανε επίσης ότι τα δεδομένα των χρηστών δεν θα παρακολουθούνται και ότι θα υπάρχουν επιπλέον προφυλάξεις.

«Οι προστασίες απορρήτου είναι ενσωματωμένες κατά την πρόσβαση στο ChatGPT μέσα στο Siri», ανέφερε η Apple.