Ελλάδα

Φωτιά Κερατέα: Εθελοντής πυροσβέστης με 4 παιδιά έχασε στις φλόγες το σπίτι του, ενώ έσωσε των γειτόνων

Φωτιά Κερατέα: Εθελοντής πυροσβέστης με 4 παιδιά έχασε στις φλόγες το σπίτι του, ενώ έσωσε των γειτόνων
Η φωτιά στην Κερατέα κατέστρεψε ολοσχερώς κατοικίες μεταξύ των οποίων και αυτή του εθελοντή δασοπυροσβέστη που ενώ εσώσε τα σπίτια των γειτόνων από τις φλόγες έχασε το δικό του.

Η χθεσινή φωτιά στην Κερατέα αφησε πίσω της στάχτες και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους. Θύμα της μανιώδους πύρινης λαίλαπας και ένας νεαρός εθελοντής δασοπυροσβέστης και μπαμπάς τεσσάρων παιδιών που ενώ έσωσε από την καταστροφή τα σπίτια των γειτόνων δεν κατάφερε να σώσει κατά τραγική ειρωνεία τη δική του περιουσία. 

Ο Αλέξανδρος Τυφλίδης που από την πρώτη στιγμή ρίχθηκε θαρραλέα στη μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να βοηθήσει στην κατάσβεσή της με όλες του τις δυνάμεις, έσωσε τις περιουσίες πολλών ανθρώπων αλλά δυστυχώς εκείνος είδε το σπίτι και το αυτοκίνητό του να παραδίδονται στον πύρινο εφιάλτη. 

fotia kammena keratea 3da44

Όπως αναφέρει η σύζυγός του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», «ο άντρας μου όταν είδε τη φωτιά άρχισε να φωνάζει “πιάσαμε φωτιά, πάρε τα παιδιά και φύγε”». Έτσι, εκείνη αμέσως μπήκε μέσα στο σπίτι τους, άρπαξε τα παιδιά της και έφυγαν για να σωθούν.

Ο εθελοντής πυροσβέστης μίλησε στο STAR για τα όσα έζησε εν ώρα καθήκοντος χωρίς να μετανιώσει στιγμή για το γεγονός ότι πήγε να σώσει τα άλλα σπίτια και κανείς δεν έσωσε το δικό του. 

«Εγώ εκείνη τη στιγμή που καιγόταν το σπίτι μου έδινα μεγάλη μάχη να σώσουμε άλλα σπίτια μαζί με συναδέλφους. Πήγαμε να καούμε εδώ πίσω στο Μαρκάτι. Αυτό είναι μια χαρά για μας γιατί σώσαμε άλλα σπίτια», λέει ο ίδιος.

«Δεν μετάνιωσα που έσβηνα φωτιά στα σπίτια άλλων, και δεν κατάφερα να σώσω το δικό μου. Το κάνω με την καριά μου, αγαπάμε τη φύση γι' αυτό τρέχουμε».

«Το σπίτι μου δε γυρνάει πίσω»

«Το σπίτι μου δε γυρνάει πίσω. Να προσέχουμε όλοι να είμαστε γεροί, πάνω από όλα υγεία... όλα τα άλλα φτιάχνονται».

Επειδή η καλοσύνη και η ανθρωπιά υπάρχουν δίπλα μας ένας ένας ομογενής από τον Καναδά ευαισθητοποιήθηκε από το οικογενειακό δράμα και επικοινώνησε με την οικογένεια του εθελοντή δασοπυροσβέστη πρόσφεροντάς τους σπίτι στα Νότια Προάστια. «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το βλέπεις στην τηλεόραση είναι τόσο συγκινητικό που αισθάνεσαι ότι κάτι πρέπει να κάνεις. Υπάρχει αυτό το κτίριο, είναι στην Άνω Γλυφάδα το οποίο δεν κατοικείται, είναι άδειο έτσι κι αλλιώς οπότε αν ο κύριος Τυφλίδης ενδιαφέρεται, τον βολεύει κτλ μπορεί να το δει και να αποφασίσει. Με μεγάλη μας χαρά! Νομίζω ότι ενδείκνυται να πάει να μείνει ο άνθρωπος εκεί.