Διεθνή

Η στιγμή που SUV τυλίγεται στις φλόγες, ενώ είναι παρκαρισμένο έξω από σπίτι

Η στιγμή που SUV τυλίγεται στις φλόγες, ενώ είναι παρκαρισμένο έξω από σπίτι
Το SUV είχε επισκευαστεί δύο φορές, έπειτα από ανάκληση της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ένα SUV τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, τη στιγμή που ήταν παρκαρισμένο έξω από σπίτι στο Μέριλαντ. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από τις αρχές.

Το αυτοκίνητο, ένα Nissan Murano του 2015, είχε επισκευαστεί δύο φορές, έπειτα από ανακλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2016 και το 2019, λένε οι ιδιοκτήτες του SUV.

Οι ανακλήσεις είχαν γίνει εξαιτίας προβλήματος που μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροή υγρού φρένων και να προκαλέσει πυρκαγιά. Μάλιστα, τότε η εταιρεία είχε προειδοποιήσει τους οδηγούς να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε εξωτερικούς χώρους, μακριά από κτίρια, λόγω του κινδύνου για φωτιά, αναφέρει το CNN.

Οι φλόγες που τύλιξαν το SUV προκάλεσαν ζημιές και στο δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας στο Μέριλαντ, ενώ έλιωσε η πόρτα στο γκαράζ του σπιτιού τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Nissan τόνισε ότι η ασφάλεια των πελατών της είναι η πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας, ενώ διερευνά το περιστατικό. Έρευνα διεξάγει και η αμερικανική υπηρεσία για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων.

{https://www.instagram.com/p/C7VHg8YiqSV/}