Διεθνή

Το πείραμα του MrBeast: Ο YouTuber έκλεισε δύο αγνώστους σε δωμάτιο για 100 ημέρες, με έπαθλο 500.000$

Το πείραμα του MrBeast: Ο YouTuber έκλεισε δύο αγνώστους σε δωμάτιο για 100 ημέρες, με έπαθλο 500.000$
Τώρα ο YouTuber ανακοίνωσε τα Beast Games, με έπαθλο 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο MrBeast, ο εκατομμυριούχος YouTuber που είναι γνωστός για τις προκλήσεις ή τα παιχνίδια που διοργανώνει στο διαδίκτυο, «χτύπησε» ξανά και μάλιστα διπλά.

Ο 25χρονος Τζίμι Ντόναλντσον- όπως είναι το πραγματικό όνομα του YouTuber- έκλεισε δύο αγνώστους σε ένα δωμάτιο για 100 ημέρες, με έπαθλο 500.000 δολάρια. Και ήδη ανακοίνωσε την επόμενη πρόκληση: τα Beast Games, με έπαθλο 5 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν από λίγες ημέρες ο MrBeast ανέβασε στα social media το βίντεο από την τελευταία πρόκληση που οργάνωσε. Έκλεισε ένας άνδρα και μια γυναίκα που δεν γνωρίζονταν- τη Σούζι και τον Μπέιλι- σε ένα δωμάτιο απομόνωσης για 100 ημέρες.

«Αν μπορέσετε να επιβιώσετε τις επόμενες 100 ημέρες εδώ θα σας δώσω μισό εκατομμύριο δολάρια. Αλλά αν ένας από τους δύο φύγει νωρίτερα, κανένας δεν θα πάρει χρήματα», τους είπε την ώρα που μπήκαν στο δωμάτιο.

mrbeast.peirama_eed1d.jpg

Ο χώρος στον οποίο πέρασαν 100 ημέρες είχε κρεβάτια, μπάνιο και τρόφιμα. Όμως, δεν είχε παράθυρα, οπότε η Σούζι και ο Μπέιλι δεν ήξεραν αν είναι ημέρα ή νύχτα.

Στην αρχή το δίδυμο προσπάθησε να «σκοτώσει» την ώρα του αξιοποιώντας αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο δωμάτιο. Για παράδειγμα έφτιαξαν μια τράπουλα και έπαιζαν με τις κονσέρβες.

Ο YouTuber τους επισκέπτονταν κάθε δέκα ημέρες και προσπαθούσε να τους δελεάσει προσφέροντάς τους για παράδειγμα φαγητά, ή διακόπτη που θα χαμήλωνε τα φώτα, κάτι που θα τους κόστιζε χρήματα. Τελικά «λύγισαν» την 30η ημέρα, όταν «αγόρασαν» όλη τη σειρά των βιβλίων Χάρι Πότερ και μια καφετιέρα έναντι 20.000 δολαρίων.

Την τελευταία ημέρα ο YouTuber τους έβαλε ξανά σε δίλημμα. Μπορούσαν να μοιραστούν το έπαθλο, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά, ή να κλέψουν τα χρήματα. Αν ο ένας από τους δύο επέλεγε να τα κλέψει, τότε θα έπαιρνε όλο το ποσό. Όμως, αν και οι δύο έκαναν αυτή την επιλογή, τότε αμφότεροι θα έφευγαν με άδεια χέρια. Τελικά η Σούζι και ο Μπέιλι προτίμησαν να μην το ρισκάρουν και αποφάσισαν να μοιραστούν τα χρήματα.

Το βίντεο που ανέβασε ο MrBeast με το πείραμα έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια views και χιλιάδες σχόλια. Όμως, δεν είδαν όλοι με καλό μάτι αυτή τη δοκιμασία.

{https://x.com/MrBeast/status/1792332656429940869}

Beast Games: Το νέο εγχείρημα του YouTuber

Τώρα, ο MrBeast ανακοίνωσε το νέο εγχείρημά του. Πρόκειται για τα Beast Games και οι μετέχοντες μπορεί να κερδίσουν 5 εκατομμύρια δολάρια.

Θα είναι «το μεγαλύτερο τηλεπαιχνίδι στην ιστορία της τηλεόρασης, με τους περισσότερους διαγωνιζόμενους, το μεγαλύτερο έπαθλο και τις πιο τρελές ανατροπές», σύμφωνα με τον YouTuber.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών, Αμερικανοί πολίτες ή να έχουν βίζα που να τους επιτρέπει να μείνουν στις ΗΠΑ έως τουλάχιστον τις 31 Οκτωβρίου 2025 και να διαθέτουν διαβατήριο που ισχύει έως τις 30 Απριλίου 2025.

Επίσης, θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι από τα τέλη Ιουνίου και πιθανόν έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Όλοι οι μετέχοντες ενδέχεται να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και ψυχολογική αξιολόγηση.

{https://x.com/MrBeast/status/1794892274859696430}