Διεθνή

Ακτιβίστρια «τα έβαλε» με τον πίνακα «Παπαρούνες» του Μονέ

Ακτιβίστρια «τα έβαλε» με τον πίνακα «Παπαρούνες» του Μονέ
Μία ακτιβίστρια οικολόγος συνελήφθη σήμερα μετά από επίθεση στον διάσημο πίνακα του Κλοντ Μονέ «Οι παπαρούνες» στο Μουσείο του Ορσέ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ από την οργάνωση Riposte alimentaire, γνωστή για τις επιθέσεις της σε έργα τέχνης, εμφανίζεται μια γυναίκα που αυτοπαρουσιάζεται ως «στρατευμένη πολίτης» να κολλάει ένα αυτοκόλλητο πόστερ με εικόνα αποκάλυψης σε κόκκινο χρώμα πάνω στον ιμπρεσιονιστικό πίνακα που απεικονίζει παπαρούνες.

«Αυτός ο εφιαλτικός πίνακας μπροστά μας δείχνει τι μας περιμένει αν δεν ληφθούν εναλλακτικά μέτρα! Στους +4°C, η κόλαση μας περιμένει», φώναξε η γυναίκα.

Η διεύθυνση του μουσείου ανακοίνωσε ότι ο πίνακας έχει αποκατασταθεί, η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και ότι θα καταθέσουν μήνυση.

Η οργάνωση Riposte alimentaire, η οποία αγωνίζεται για την αειφόρο διατροφή, έχει πραγματοποιήσει πολλές παρόμοιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται επιθέσεις στην Τζοκόντα στο Λούβρο, στον πίνακα «Η Άνοιξη» του Μονέ στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών και στο έργο «Η Ελευθερία οδηγεί τον Λαό» του Ντελακρουά στο Λούβρο.

{https://x.com/CerfiaFR/status/1796841547704467696}

NETWORK