Διεθνή

Παρίσι: Πορεία για τη Δημοκρατία, την Κυριακή, με τη συμμετοχή ξένων ηγετών

Πορεία για τη Δημοκρατία, την Κυριακή, με τη συμμετοχή ξένων ηγετών EPA/ABDELHAK SENNA Πορεία για τη Δημοκρατία, την Κυριακή, με τη συμμετοχή ξένων ηγετών EPA/ABDELHAK SENNA Φωτογραφία: Πορεία για τη Δημοκρατία, την Κυριακή, με τη συμμετοχή ξένων ηγετών EPA/ABDELHAK SENNA
Παρίσι: Πορεία για τη Δημοκρατία, την Κυριακή, με τη συμμετοχή ξένων ηγετών Με τη συμμετοχή πολλών ξένων ηγετών, πραγματοποιείται την Κυριακή στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, κατόπιν προσκλήσεων του Φ. Ολάντ μεγάλη πορεία για την δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου, στον απόηχο των πρόσφατων αιματηρών γεγονότων.

Το παρόν αναμένεται να δώσουν οι Ντέιβιντ Κάμερον, Άνγκελα Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι και Σαρλ Μισέλ, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Εκτός από το Παρίσι, συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων θα οργανωθούν επίσης σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία «εντυπωσιάστηκε από την ενότητα του γαλλικού λαού», δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική ένδειξη για την γαλλογερμανική φιλία το να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες», «Έχω εντυπωσιαστεί από την ενότητα την οποία έδειξε ο γαλλικός λαός αντιμετωπίζοντας αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις» συνέχισε η καγκελάριος, την οποία θα συνοδεύσει στο Παρίσι ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

To «παρών» στην πορεία της Κυριακής κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι θα δώσει και ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η πορεία διοργανώνεται στον απόηχο του αιματηρού τριημέρου που έζησε η γαλλική πρωτεύουσα από την Τετάρτη και την τρομοκρατική επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Ηδη από χθες, Παρασκευή, είχε γνωστοποιήσει ότι θα λάβει μέρος και ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι, ενώ πιθανολογείται και η συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.