Διεθνή

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ιδιωτικό σχολείο μετά τις αποκαλύψεις του αδελφού της

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ιδιωτικό σχολείο μετά τις αποκαλύψεις του αδελφού της Φωτογραφία: EPA/ BALAZS MOHAI
Ο 59χρονος αδελφός της Νταϊάνα αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε όταν ήταν 11 ετών.

Η αστυνομία της Βρετανίας ξεκίνησε έρευνα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ιδιωτικό σχολείο. Η έρευνα ξεκίνησε μήνες μετά τις αποκαλύψεις του αδελφού της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο οποίος αποκάλυπτε στο βιβλίο του ότι και ο ίδιος υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Έρλ Σπένσερ αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά και υπέστη ξυλοδαρμούς όταν φοιτούσε στο Maidwell Hall του Northamptonshire. Ο 59χρονος αδελφός της Νταϊάνα είπε ότι κακοποιήθηκε όταν ήταν 11 ετών και παραδέχθηκε ότι η εμπειρία του στο οικοτροφείο του άφησε «δαίμονες» με τους οποίους παλεύει όλη του τη ζωή.

Η αστυνομία του Northamptonshire ανακοίνωσε ότι η έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλική κακοποίησης στο σχολείο που έγιναν τη δεκαετία του 1970 βρίσκεται σε «πρώιμο στάδιο». Το σχολείο από την πλευρά του είπε ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω λόγω της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Northamptonshire δήλωσε πως «βρισκόμαστε στα πρώιμα στάδια της έρευνας μη πρόσφατων καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση στο σχολείο Maidwell Hall. Η αστυνομία του Northamptonshire λαμβάνει πολύ σοβαρά όλες τις καταγγελίες και τις πληροφορίες, που έρχονται, και θα εκμεταλλευτούμε όλες τις διαθέσιμες πηγές για να φέρουμε τους δράστες στη δικαιοσύνη».

Στα απομνημονεύματά του «A Very Private School» ο Ερλ Σπένσερ περιέγραψε τον χρόνο στο ιδιωτικό σχολείο ως «μία εμπειρία απόλυτης κόλασης».

«Συχνά ήμουν μάρτυρας έντονου πόνου… το Maidwell άφησε πολλούς από εμάς με δαίμονες στην ψυχή μας» έγραψε.

Το σχολείο σε δήλωσή τουα απολογήθηκε για τις εμπειρίες που βίωσε ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα και άλλα παιδιά στο σχολείο.

«Είναι δύσκολο να διαβάζει κανείς για πρακτικές που, δυστυχώς, μερικές φορές πίστευαν ότι ήταν φυσιολογικές και αποδεκτές εκείνη την εποχή. Στην εκπαίδευση σήμερα, σχεδόν κάθε πτυχή της σχολικής ζωής έχει εξελιχθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται η προστασία των παιδιών και η προώθηση της ευημερίας τους. Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε έχει παρόμοιες εμπειρίες να εμφανιστεί και να επικοινωνήσει είτε με το Maidwell Hall είτε με τον Υπεύθυνο της Τοπικής Αρχής (LADO) είτε με την αστυνομία» αναφέρει το σχολείο.