Life

Πάρις Χίλτον: Της έδιναν διά της βίας φάρμακα, την κακοποίησαν σεξουαλικά σε ιδρύματα

Πάρις Χίλτον: Της έδιναν διά της βίας φάρμακα, την κακοποίησαν σεξουαλικά σε ιδρύματα Φωτογραφία: EPA/ MICHAEL REYNOLDS
Η Πάρις Χίλτον κατέθεσε σε επιτροπή του Κογκρέσου τα όσα βίωσε σε ιδρύματα όπου την έστειλαν οι γονείς της, όταν ήταν έφηβη.

Η Πάρις Χίλτον εμφανίστηκε ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου- σε συζήτηση για τη βελτίωση των υπηρεσιών πρόνοιας- και περιέγραψε τα όσα βίωσε σε ιδρύματα στα οποία την έστειλαν οι γονείς της, όταν ήταν στην εφηβεία.

Η 43χρονη κατέθεσε ότι της «έδιναν διά της βίας φάρμακα» και ότι το προσωπικό «την κακοποίησε σεξουαλικά» σε αυτά τα ιδρύματα. Περιέγραψε πώς «την ακινητοποιούσαν διά της βίας, την έσερναν σε διαδρόμους, την έγδυναν και την πετούσαν στην απομόνωση».

Στο παρελθόν, η Πάρις Χίλτον έχει περιγράψει ως «απαγωγή με την έγκριση γονέων» το γεγονός ότι πέρασε από τέσσερις διαφορετικές δομές για νέους. Οι γονείς της, που έψαχναν λύσεις για την επαναστατική συμπεριφορά της «εξαπατήθηκαν από το παραπλανητικό μάρκετινγκ της βιομηχανίας για τους εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα», έχει δηλώσει.

Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου, έκανε λόγο για τραυματική εμπειρία. Δήλωσε ότι την εμπόδιζαν να ενημερώσει τους γονείς της για όσα συνέβαιναν, επειδή παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές κλήσεις.

«Αυτά τα προγράμματα υπόσχονταν θεραπεία, εξέλιξη και υποστήριξη, αλλά αντί για αυτό δεν μου επέτρεπαν να μιλήσω, να κινηθώ ελεύθερα ή ακόμα και να δω έξω από το παράθυρο για δύο χρόνια», τόνισε.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να το πεις σε οποιονδήποτε στον έξω κόσμο. Πολλά από αυτά τα παιδιά δεν τα πιστεύουν. Σε αυτά τα μέρη λένε στους γονείς ότι τα παιδιά τους λένε ψέματα και τους χειραγωγούν, επειδή θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι», ανέφερε.