Διεθνή

Anadolu: Τουρκία και ΗΠΑ υπέγραψαν τη συμφωνία για την προμήθεια των F16

Anadolu: Τουρκία και ΗΠΑ υπέγραψαν τη συμφωνία για την προμήθεια των F16 Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τις λεπτομέρεις της προμήθειας των F16 λένε πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την προμήθεια των F16 της Τουρκίας από τις ΗΠΑ ανέφεραν σήμερα πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που επικαλείται το Anadolu.

Οι πηγές του υπουργείου απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ενημέρωση που έγινε στην Άγκυρα από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Zeki Akturk.

Για την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ, δήλωσε πως «Τα συμβόλαια υπογράφηκαν και τώρα συνεχίζονται οι συζητήσεις από τους εκπροσώπους των δύο χωρών για τις λεπτομέρειες. Θα μοιραστούμε τις λεπτομέρειες με το κοινό όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις».

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το Anadolu, απάντησαν και για τις επονομαζόμενες τοπικές εκλογές που προγραμμάτισαν οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» (PKK/PYD/YPG/SDF) όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για τη βόρεια Συρία, οι οποίες ωστόσο αναβλήθηκαν.

«Νωρίτερα, ο πρόεδρός μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προχώρησαν στις απαραίτητες προειδοποιήσεις, ότι δηλαδή, δεν πρέπει να διεξαχθούν αυτές οι εκλογές, προειδοποιήσαμε ότι οι επονομαζόμενες εκλογές θα πρέπει να ακυρωθούν παρά να αναβληθούν» είπε η πηγή.

NETWORK