Διεθνή

Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο

Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο
Πλάνα πριν και μετά την επίθεση των Χούθι στο πλοίο Tutor, ανοιχτά της Υεμένης.

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο που καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση των ανταρτών Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor, ανοιχτά των ακτών της Υεμένης.

Στο βίντεο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, καταγράφονται τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση που έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Χοντέιντα.

Στα πλάνα φαίνονται οι ένοπλοι φρουροί του Tutor, τη στιγμή που έχουν καταφύγει στη γέφυρα μετά την επίθεση, ενώ ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου. Στο βίντεο κάποια από τα μέλη του πληρώματος παραπατούν, κάτι που προδίδει ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη, ενώ φαίνεται να έχουν πέσει αντικείμενα στο πάτωμα.

Σε άλλα πλάνα, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση, μέλη του πληρώματος και οι φρουροί βλέπουν ένα πλωτό σκάφος να πλησιάζει το πλοίο. Πρόκειται για σκάφος των Χούθι παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο έπεσε στο πλοίο, προκαλώντας ρήγμα.

Το Tutor- στο πλήρωμα του οποίου δεν υπήρχαν Έλληνες- έμεινε ακυβέρνητο για τρεις ημέρες μετά την επίθεση. Ένας ναυτικός αγνοείται, ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο.