Διεθνή

Πούτιν: Η Ρωσία θα αναπτύξει περαιτέρω το πυρηνικό της οπλοστάσιο

Πούτιν: Η Ρωσία θα αναπτύξει περαιτέρω το πυρηνικό της οπλοστάσιο Φωτογραφία: EPA/ GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL
Ο Πούτιν μίλησε για την «πυρηνική τριάδα» της Ρωσίας, δηλαδή τους πυράυλους από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικό οπλοστάσιο διαμήνυσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, «για να διατηρήσει την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο».

Ο Πούτιν έκανε τη δήλωση μιλώντας στο Κρεμλίνο σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν απόφοιτοι στρατιωτικών, αστυνομικών και ακαδημιών υπηρεσιών πληροφοριών. «Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την πυρηνική μας τριάδα ως εγγύηση στρατηγικής αποτροπής και να διατηρήσουμε την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο», είπε ο Πούτιν.

Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας είναι μια αναφορά στους πυρηνικούς πυραύλους από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στο Βιετνάμ και τη Βόρεια Κορέα, από τα λίγα μέρη που μπορεί να ταξιδεύει μετά τις κυρώσεις έχοντας και την πλήρη στήριξη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Στον απόηχο της επίσκεψής του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Νότια Κορέα ότι θα κάνει «μεγάλο λάθος» εάν εξοπλίσει την Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Ο Πούτιν προειδοποίησε επίσης ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να εξοπλίσει την Πιονγκγιάνγκ εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα.

«Αυτοί που προμηθεύουν αυτά τα όπλα πιστεύουν ότι δεν βρίσκονται σε πόλεμο μαζί μας. Διατηρούμε το δικαίωμα να προμηθεύουμε όπλα σε άλλες περιοχές του κόσμου» πρόσθεσε ο Πούτιν.