Διεθνή

Η Μελάνια Τραμπ δεν θα επιστρέψει «full time» στον Λευκό Οίκο, λένε οι ειδικοί

Η Μελάνια Τραμπ δεν θα επιστρέψει «full time» στον Λευκό Οίκο, λένε οι ειδικοί Φωτογραφία: EPA/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Αν ο Ντόναλντ Τραμπ επανεκλεγεί, η Μελάνια Τραμπ θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο μόνο για επίσημες υποχρεώσεις.

Σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, για μια δεύτερη θητεία, δεν θα συμβεί το ίδιο και με τη σύζυγό του, Μελάνια, σύμφωνα με ειδικούς.

Στην πρώτη θητεία του Ρεπουμπλικανού, η σύζυγός του ήταν τόσο ασυνήθιστα απομονωμένη για Πρώτη Κυρία, που υπήρχαν αμφιβολίες για το αν όντως ζούσε στον Λευκό Οίκο.

Τώρα, είναι αμφίβολο ότι θα επιστρέψει εκεί «full time», σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο Axios. Πιο πιθανό θεωρείται να μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο Παλμ Μπιτς- όπου έχει περάσει τον περισσότερο καιρό τα τελευταία τέσσερα χρόνια- και τη Νέα Υόρκη, καθώς ο γιος της, Μπάρον, λέγεται ότι πιθανόν θα σπουδάσει στο NYU. Όσο για τον Λευκό Οίκο, εκτιμάται ότι θα εμφανίζεται εκεί μόνο για επίσημες υποχρεώσεις, όπως δείπνα ή άλλες ειδικές εκδηλώσεις.

«Η Μελάνια κάνει αυτό που θέλει», λέει απλά η Μέρι Τζόρνταν, δημοσιογράφος της Washington Post που έχει γράψει βιβλίο για τη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό την κάνει να ξεχωρίζει από κάθε άλλη Πρώτη Κυρία», συμπληρώνει.

Από τη στιγμή που έφυγε από τον Λευκό Οίκο, οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι σπάνιες. Δεν πήγε στο δικαστήριο που καταδίκασε τελικά τον πρώην πρόεδρο για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς. Επίσης, σε μεγάλο βαθμό είναι απούσα από την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Παίρνει ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις από τον σύζυγό της και την κοινωνική πολιτική σκηνή της Ουάσινγκτον», σχολιάζει η Κέιτ Άντερσεν Μπρόουερ, που έχει γράψει αρκετά βιβλία για τον Λευκό Οίκο και τις πρώτες Κυρίες. «Ξεκάθαρα μισούσε να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον», προσθέτει.

Πάντως, η Μέρι Τζόρνταν εκτιμά ότι αυτή τη φορά η Μελάνια Τραμπ θα έχει καλύτερο, μεγαλύτερο και με περισσότερα προσόντα επιτελείο. Στην πρώτη θητεία του συζύγου της, είχε ασυνήθιστα μικρό επιτελείο. «Βλέποντας πώς δουλεύει αυτό, θα είναι απλά πιο σοφή και πιο απαιτητική για το τι πρέπει να διαθέτει το γραφείο της Πρώτης Κυρίας», συμπληρώνει η Τζόρνταν.