Διεθνή

Πλησίασε ελέφαντες για να βγάλει φωτογραφίες, τον ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου

Πλησίασε ελέφαντες για να βγάλει φωτογραφίες, τον ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου Φωτογραφία: EPA/ IDA MARIE ODGAARD
Αγέλη ελεφάντων κυνήγησε τον 43χρονο τουρίστα σε εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής.

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας Ισπανός τουρίστας την απόφαση να πλησιάσει ελέφαντες, σε εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής, προκειμένου να τους φωτογραφίσει.

Τα ζώα ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου τον 43χρονο το πρωί της Κυριακής, στο εθνικό πάρκο Pilanesberg, 210 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο 43χρονος αποφάσισε να βγει από το όχημα στο οποίο βρισκόταν με άλλα τρία άτομα και να πλησιάσει την αγέλη ελεφάντων, η οποία περιελάμβανε και τρία ανήλικα ζώα, προκειμένου να τα φωτογραφίσει.

Αν και τόσο οι άνθρωποι που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο όσο και οι επιβάτες όλων οχημάτων τον προειδοποίησαν να μην το κάνει, δυστυχώς εκείνος δεν τους άκουσε, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το εθνικό πάρκο.

Ένας ελέφαντας κυνήγησε τον 43χρονο και ακολούθησε όλη η αγέλη. Ο τουρίστας δεν κατάφερε να ξεφύγει και τα ζώα τον ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια, οι ελέφαντες απομακρύνθηκαν δίχως να δείξουν επιθετικότητα σε όσους βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητα.

Οι άνθρωποι του εθνικού πάρκου πάντα εξηγούν στους επισκέπτες πόσο επικίνδυνη και απρόβλεπτη είναι η φύση των άγριων ζώων, ανέφερε η ανακοίνωση. Επίσης, τους τονίζουν ότι είναι σημαντικό για την ασφάλειά τους να παραμένουν στο αυτοκίνητο και να κρατούν αποστάσεις από τα ζώα.