Διεθνή

Ο Μπάιντεν κοιμάται όπου βρεθεί και όπου σταθεί, νέες αποκαλύψεις

Ο Μπάιντεν κοιμάται όπου βρεθεί και όπου σταθεί, νέες αποκαλύψεις
Την εβδομάδα που πέρασε ο 81χρονος Δημοκρατικός δεν κατάφερε να αλλάξει την εντύπωση που προκάλεσε η καταστροφική τηλεμαχία της 27ης Ιουνίου με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Φουντώνουν τα δημοσιεύματα και οι αποκαλύψεις για την συμπεριφορά του Τζον Μπάιντεν που δηλώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπό πώς ο 81χρονος Δημοκρατικός κάθε άλλο παρά ακμαίος πρέπει να θεωρείται καθώς το μόνο που τον νοιάζει είναι...ο ύπνος. 

Ενώ η υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία κρέμεται από μια κλωστή με πολλούς να κάνουν λόγο για άμεση ανάγκης απόσυρσης του από την εκλογική κούρσα, εκείνος συνεχίζει να διατείνεται ακάθεκτος «Δεν πάω πουθενά»

Κι όμως τα στόματα σιγά σιγά ανοίγουν και ο Τύπος αρχίζει να κάνει άβολες αποκαλύψεις για την δράση του εν ενεργεία Προέδρου των ΗΠΑ που δεν χαλαλίζει τον ύπνο του ακόμα και για σημαίνουσες σημαντήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

WSJ για Μπάιντεν: Aκύρωσε συνάντηση με τον Σολτς για να πάει για ύπνο 

Με φόντο τα πολλά τα στιγμιότυπα που τον δείχνουν ξεκάθαρα να μπερδεύει τα λόγια του ή χάνει τον ειρμό των σκέψεών του, η Wall Street Journal ρίχνει λάδι στη φωτιά με ένα δημοσίευμα που επικαλούμενο μαρτυρίες, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι όταν ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με ηγέτες του Κογκρέσου τον Ιανουάριο για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία χρηματοδότησης της Ουκρανίας, μιλούσε τόσο σιγά που ορισμένοι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν να τον ακούσουν. Διάβαζε τις σημειώσεις του, έκανε μεγάλες παύσεις και μερικές φορές έκλεινε τα μάτια του για τόσο πολύ που κάποιοι αναρωτιόνταν αν είχε αποκοιμηθεί.

Ο κύκλος του 81χρονου Προέδρου προσπάθησε να κρατήσει κρυφά τα σημάδια γήρανσης του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με αποκαλύψεις της WSJ. Ο Μπάιντεν αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7 το 2022 επειδή χρειαζόταν να ξεκουραστεί, αναφέρει η WSJ.

«Γερμανοί αξιωματούχοι, γνωρίζοντας την κούραση του Μπάιντεν, τον οδήγησαν στο δωμάτιό του, αποκρύπτοντας την ακύρωση της συνάντησης με τον καγκελάριο». «Η ακύρωση της συνάντησης ανακοινώθηκε ως μια εμπιστευτική συζήτηση για την Ουκρανία σε χαλαρό περιβάλλον», ενώ ο Μπάιντεν δεν εμφανίστηκε ποτέ, προκαλώντας δυσαρέσκεια στον καγκελάριο και στους βοηθούς του. «Αντί γι' αυτόν, ήρθε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και εξήγησε ότι ο Μπάιντεν έπρεπε να ξεκουραστεί, σύμφωνα με δύο άτομα που ήταν εκεί».

{https://x.com/CollinRugg/status/1810663559602602046}

Μπάιντεν: Είναι «εξαιρετικά αποτελεσματικός» στις συναντήσεις που έχει μαζί της, δηλώνει η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα, ερωτηθείσα αν έχει δει οποιαδήποτε σημάδια μειωμένης νοητικής ή γνωστικής ικανότητας του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε η ίδια.

Η Γέλεν δήλωσε στα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών ότι δεν γνωρίζει καμία συζήτηση μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με την επίκληση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ, που δίνει το δικαίωμα στον/ην αντιπρόεδρο και στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να κηρύξουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ μη ικανό να ασκήσει τα καθήκοντά του, μεταβιβάζοντας την εξουσία στον/στην αντιπρόεδρο.

«Ο πρόεδρος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στις συναντήσεις που έχω μαζί του», τόνισε η υπουργός στην επιτροπή. Αρνήθηκε να πει πότε συναντήθηκε προσωπικά μαζί του για τελευταία φορά.

NETWORK